Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Balatoni vízpart, élő zene, hangulatos esti fények, bohókás színek és különleges étlap… Legújabb tesztelésem kivételesen nem Budapesten, hanem a Balatonon zajlott. Méghozzá Zamárdiban, a Tiki Beach Bisztróban!
A Tiki Beach már messziről kitűnik a többi vendéglátóhely közül a hippi stílusával, melegséget sugárzó esti lámpásaival és mezítlábas lazasággal felszolgáló vendéglátósaival. Azt kell, hogy mondjam, a Tiki tipikusan olyan helyet képvisel, amiből nem sok van a Balaton partján: távol az elegáns éttermektől, de talán még messzebb a hagyományos strandbüféktől. Ugyan ide bátran bemehetsz egy fürdőruhára húzott lenge öltözetben papuccsal, de mégis többet kapsz, mint egy parti kifőzdében.
A hely különlegességét a hangulat után már csak az étlap képes tetézni. Első ránézésre talán a Koviubi leves és a Tarhonyapuding tűnik fel az embernek, amivel máshol nem igazán találkozni. De ha jobban megnézzük az étlapot, egyéb furcsaságok is szembejönnek, mint a Tokhalkolbász vagy az Édesburgonyalángos szarvasraguval és áfonyás tejföllel.
A pizzák csak akkor tűnnek fel igazán, amikor a szomszéd asztalokhoz kihoznak egy-kettőt és megérzi az ember a mennyei illatokat.
A Tiki Beach-be kétszer is ellátogattam. Egyszer nappal, egyszer pedig egy élőzenés este alkalmával.
Az első alkalommal egy Margherita pizzát és egy Tarhonyapudingot kóstoltam. A pizza tésztája pont olyan volt, mint amit szeretek! A széle ropogós, ugyanakkor omlós, a tészta jól átsült, nem is túl vékony, és nem is túl vastag. A pizzaszósz íze lehetett volna számomra valamivel dominánsabb, de így is beletartozik a legjobb 10 pizzába, amit valaha ettem.
A Tarhonyapuding egy kissé csalódást okozott, tekintve, hogy az étlapon mangó chutney-val volt feltüntetve, én pedig gránátalma öntettel kaptam. Amivel nem lett volna probléma, ha a változást előre jelzik, és nem az egyik kedvenc gyümölcsömre, a mangóra hegyezem ki az ízlelőbimbóimat. A fantasztikus tálalás azonban valamennyire kompenzálta a dolgot! Nem beszélve a gránátalma chutney mellett található ropogós keksz darabkákról, ami még különlegesebbé varázsolta az egész desszertet. A Tarhonyapudingtól nem kell megijedni, igazából olyasmi íze van, mint a tejberizsnek – mindez egy kis vanília aromával megbolondítva, ami remekül passzolt a savanykás öntethet és az édes kekszhez. Mindemellett egy kis mentalevél is díszítette az egész pudingot, aminek az íze adott egy kis pikáns hatást az egésznek.
Ekkor már bátrabb voltam és megkóstoltam a Koviubi levest füstölt lazaccal, illetve egy Kecskesajt burgert is rendeltem. A Koviubi leves valóban olyan volt, mintha az ember kovászos uborkát enne – bár talán annál kissé ecetesebbnek hatott. A levesben fellelhetők voltak uborka darabkák és pürésített ubi is, az egész pedig pár csík füstölt lazaccal volt gazdagítva. A levesben alapvetően a füstös íz és a savanykás ízvilág dominált. Ami biztos, hogy a nyári hőségben esik a legjobban! Emiatt a levest legközelebb inkább napközben, nem este választanám.
A Kecskesajt burger sem okozott csalódást, jó gazdagon volt megpakolva sajttal (két szelet is volt benne), zöldségekkel és krémmel. De ami még jobban ízlett, az a hozzá kapott sült édesburgonya volt! Én általában nem szoktam szeretni, mert számomra mindig émelyítően édes íze van, de ez most tökéletesen el volt találva. Enyhén volt csak édes, cserébe viszont nagyon roppanós állagot kapott.
Ami az árakat illeti, nem egy olcsó helyről van szó – még Balatoni viszonylatban is drágának számít, figyelembe véve, hogy nem is egy elegáns étteremről beszélünk. A burgerek ára 3500 Ft körül mozog, a leves 1550 Ft-ba, a puding pedig 1290 Ft-ba került. Úgy gondolom, hogy ha nem is rendszeresen, de egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni a helyet. Már csak a szuper hangulata miatt is. Ha tehetitek, akkor egy zenés este alkalmával keressétek fel a helyet, amiről mindig értesítenek a Tiki Beach Bisztró Facebook oldalán.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.