Főszerepben a kovászos uborka - előétel válogatás - Tesztevők

Főszerepben a kovászos uborka – előétel válogatás

Ferenczi Fanka
Nálunk nyáron óriási sláger a kovászos uborka, nagyon szeretjük mindenféle receptben. Pont ezért hoztam nektek egy kovászos uborkás előétel válogatást, ami gyorsan elkészül, és biztosan elkápráztatjátok majd vele a kóstolókat.

A nyár főzés szempontjából egy szuper időszak, ellenben a nagy meleg miatt nincs mindig kedve az embernek órákon át a konyhában robotolni. Pont ezért hoztam nektek egy kovászos uborkás előétel válogatást, amely gyorsan elkészül, és biztosan elkápráztatjátok vele a kóstolókat.

Én ebben az esetben kóstoló tányérokat raktam össze, mindegyik szerepel egy kovászos uborka shot, rántott koviubi és kovászos uborkás, kapros sajtkrémmel töltött gomba. Ez a verzió vegetáriánus, de könnyen akár vegánná, vagy glutén-, és laktózmentessé is tehető.

kovászos uborka válogatás

Essünk is neki a recepteknek. (A mennyiségeket négy főre számoltam.)

Rántott kovi ubi

Mi magyarok tudjuk, hogy rántva minden jobb. Ugyan ez a felállás kicsit abszurdnak tűnik, de ne féljetek belevágni, az eredmény isteni! 🙂

Hozzávalók:

  • 4 darab kovászos uborka
  • 2 tojás (vegánoknak csicseriborsó liszt vízzel elkeverve)
  • liszt (vagy gluténmentes liszt)
  • zsemlemorzsa (gluténmentes zsemlemorzsa)

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az uborkákat hosszában négy darabba vágjuk, majd mindegyik negyedet bepanírozzuk. (A panírozási sorrend a megszokott, liszt, tojás és végül zsemlemorzsa). Ha kész vagyunk a panírozással, és a sütő is felmelegedett, akkor lehet is berakni. 15-20 perc alatt aranybarnára sül, és máris fogyasztható.

Rántott kovászos uborka

Kovászos uborka shot 

Ennek az ételnek a folyadék jellege a különlegessége, nem túl bonyolult elkészíteni, de mindig mindenki meglepődik mikor megkóstolja.

Hozzávalók:

  • 2 darab kovászos uborka
  • 1 dl kovászos uborkalé (amiben el lett téve maga az ubi)
  • 0,4 dl vodka
  • 1 evőkanál tejföl (vagy valamilyen növényi joghurt/tejföl)
  • plusz tejföl és kapor a díszítéshez

Az elkészítés roppant egyszerű, mindent bedobálunk egy edénybe, majd jó alaposan összeturmixoljuk botmixerrel. Utána jól lehűtjük, és közvetlenül fogyasztás előtt öntjük csak ki feles poharakba.

kovászos uborka shot

Kovászos uborkás, kapros sajtkrémmel töltött gomba 

Ezt a receptet azért szeretem, mert gyorsan össze lehet dobni. A töltött gomba ugyan elég mindennapi étel, ám ezzel a töltelékkel nagyon izgalmas ízvilágot tudunk elérni.

Hozzávalók:

  • 0,5 kilogramm gomba – ehhez a recepthez érdemesebb kisebbeket összeválogatni, hogy tényleg csak falatka legyen
  • 2 darab kovászos uborka
  • 100 gramm sajtkrém (vagy növényi sajtkrém)
  • 1 kanál tejföl  (vagy valamilyen növényi joghurt/tejföl)
  • egy csokor friss kapor
  • 1 tojás (vegánok esetén csicseriborsó liszt vízzel elkeverve)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, ez idő alatt megtisztítjuk a gombákat, de egyben hagyjuk őket. Ha a sütő elég meleg 10 perce betoljuk sülni. Míg sül előkészítjük a tölteléket. Az uborkát és a kaprot apró darabokra vágjuk, majd egy nagyobb tálba rakjuk őket. Mehet hozzá a tejföl, a sajtkrém és a tojás, majd jól összekeverjük. Ha letelt a tíz perc kivesszük a gombákat, megtöltjük a kész töltelékkel és 15-20 percre visszatesszük a sütőbe. Utána már fogyasztható is.

Nálunk nyáron óriási sláger a kovászos uborka, nagyon szeretjük mindenféle receptben. Ha elkészítitek a válogatást mindenképp osszátok meg velünk Instán, és jelöljétek meg a @tesztevok-et.

Ha pedig érdekelnek más receptek is, nézzetek körül weboldalunkon a receptjeink között vagy kövessétek @foodiefanka-t!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *