Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Tegye fel a kezét, aki nem égett le egyszer sem a nyáron! Azt hiszem, most nem sokan nyújtották a kezüket a magasba. Akármennyire is próbál figyelni az ember, mindenkivel megesik a nyár folyamán, hogy kissé megpirul a bőre. Ám az erős UV sugárzásnak köszönhetően nem kell ahhoz feltétlenül napégést elszenvednünk, hogy a nyári időszak megviselje a bőrünket. Csoda ételek ugyan nem léteznek, amelyek egy varázsütésre szebbé varázsolnák a nyár folyamán meggyötört bőrünket. De bizonyos élelmiszerekben megtalálható anyagok segíthetik a bőrünk regenerálódását. Hoztam számotokra 5 olyan bőrregeneráló ételt, amelyek kifejezetten gazdagok a bőrünk szépségéhez és egészségéhez szükséges anyagokban, így a nyári napégések utáni időszakban még gyakrabban érdemes a tányérunkra tenni őket.
+ Jó hír: A bőrünk regenerálódásához nem szükséges külföldi superfoodokból betárazni, bőven válogathatunk a hazai élelmiszerek közül is.
A répától ugyan fütyülni nem tanulunk meg, ám a benne található béta-karotin mennyisége szerencsére igen magas. A béta-karotin pedig nem más, mint az A-vitamin előanyaga, ami hozzájárul a bőr egészségének fenntartásához. Nemcsak az UV sugárzás ellen véd, hanem antioxidánsként a bőrt károsító szabadgyökök semlegesítésében is részt vesz.
De miért érdemes sárgarépát ropogtatni ahelyett, hogy bevenné az ember az A-vitamin kapszulát? Míg az A-vitamint túl lehet adagolni, amely akár súlyos tüneteket is okozhat, addig a növényekben található béta-karotinból szinte lehetetlen túl sokat fogyasztani.
Ne aggódj, a béta-karotin nem csak nyersen tud hasznosulni, tehát bátran fogyaszthatod a répát bármilyen formában. Sőt! Mivel a béta-karotin egy zsírszerű anyag, a legjobb hasznosuláshoz érdemes kevés zsiradéktartalmú étellel együtt fogyasztani, például kevés növényi olajon megpárolva, vagy éppen egy mennyei finom répatortában elrejtve.
Nemcsak a sárgarépa, de az őszibarack is bővelkedik béta-karotinban. Ez nem csoda, hiszen a béta-karotin tulajdonképpen egy színanyag, ami a zöldségek és a gyümölcsök csodálatos sárga színét adja.
A dióban található linolénsav, mint omega-3 zsírsav szintén hozzájárul a bőrünk egészségének és szépségének fenntartásához. Ráadásul a dió E-vitaminban is igen gazdag, ami kiváló antioxidáns, így segíti a bőr regenerálódását napégés után.
A dió remekül passzol a szintén szezonját élő körtéhez, a kettő gyümölcs párosításával garantáltan mennyei süteményeket lehet készíteni! 🙂
Talán bátran kijelenthetem, hogy a tojás az egyik legjobb bőrregeneráló ételünk! Ez azonban nem jelenti azt, hogy túlzásba kellene vinnünk a fogyasztását. Pontosan azért, mert bőven tele van jól hasznosuló ásványi anyagokkal és vitaminokkal.
Ugyan a benne lévő cink megtalálható a növényi ételekben is, de sokkal jobban tud hasznosulni az állati eredetű élelmiszerekből, így a bőr regenerálódását is hatékonyabban segíti. Hiánya elhúzódó sebgyógyuláshoz vezet, tehát napégés után mindenképpen fontos a kellő mennyiségű bevitele.
A tojás nemcsak cinkben, de biotinban is bővelkedik, ami szintén elengedhetetlen a bőr szépségéhez. A biotin serkenti a bőr egyik fő alkotóját, a keratin nevű fehérje termelődését is. De meg kell említeni a tojásban található niacint (B3-vitamin) is, amely szintén védi a bőrt a károsodástól.
Még nem késő elcsípni az olyan utolsó bogyós gyümölcsöket a piacon, mint a szeder vagy az áfonya! Érdemes sietni, hiszen tele vannak C-vitaminnal és a színanyagaiknak köszönhetően antioxidánsokkal, amelyek jelentősen csökkentik a napsugárzás hatására felszabaduló szabadgyökök károsító hatását, illetve a bőr gyulladását.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.