Új kávézó a belvárosban - kipróbáltuk a Fanka Budapestet - Tesztevők

Új kávézó a belvárosban – kipróbáltuk a Fanka Budapestet

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Ferenczi Fanka
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ha olyan helyet keresel, ahol kedves lesz a kiszolgálás, és tökéletes helyszín egy jó beszélgetésre, akkor válaszd bátran a Fankát.

Nem is olyan régen az egyik legjobb barátnőm küldte el a Fanka nevű kávézót “nézd a nevét” üzenettel. Miután megkerestem a Facebook oldalukat és konstatáltam, hogy elég friss a hely megbeszéltük a csajokkal, hogy meglátogatjuk.

A Fanka központi helyen, a Deák Ferenc tér és az Astoria között, a Holló utcában található. Címtábláját pedig már messziről megismertük. Az esős hétfő reggelnek köszönhetően nem voltak sokan, de talán ez nem annyira meglepő. Mind a teraszon, mind bent vannak asztalok, nekünk végül a belső térre esett a választásunk.

Rendelés

Az itallapok gyorsan a kezünkbe is kerültek, de a kávézó július közepi nyitása miatt az étlap még nem készült el. Szerencsére a dolgozók segítségünkre voltak. Így telefonon tudtuk megnézni az étlapot.  A kávé kínálatban nagyon különleges itallal nem találkoztunk így végül egy cortadora (650 Ft), egy flat white-ra (750 Ft) és két levendulás limonádéra esett a választásunk. Ételekből pedig hosszas böngészés után végül három bagelt választottunk. Egy lazacosat, egy szarvasgombás szalámisat és egy brie sajtos prosciutto-sat. Az árakról itt sajnos semmit nem tudtunk meg.

Vegetáriánus ételekkel találkoztam az étlapon, de sem vegánt, sem ételérzékenyeknek készített ételt nem láttam feltüntetve, ám ez lehet, hogy csak az online étlapról való választás miatt kerülte el a figyelmemet.

Ízek

Az italok kis tálcán, együtt érkeztek. Összességében mind a kávéval, mind a szörppel elégedettek voltunk, de a szörp kicsit savanyú volt számunkra. Bár ez nyilván ízlés kérdése.

Fanka kávézó

Miután a csajokkal végig kóstoltuk egymás szendvicsét, megállapítottuk, hogy mindegyiknek megvan a maga erőssége. A bagel minden esetben isteni finom volt.

A lazacosnál nagyon tetszett, hogy nem volt kispórolva belőle a hal. A brie sajtosban aszalt áfonya is lapult, így még jobban kiérződött a sajt és a sonka sós ízvilága, ugyanakkor a gyümölcs miatt ez nem volt túl sok. A szarvasgombás szalámis bagelben sajnos a szarvasgomba íze csak nyomokban volt tapasztalható, de egyébként isteni finom volt.

Fizetésnél kiderült, hogy az általunk választott bagelek ára 1500 Ft körül mozog. Ami a hely elhelyezkedése miatt, illetve mivel különlegesebb szendvicseket választottunk számomra teljesen reális ár.

Ezt gondolom én

Őszinte leszek, ennek a cikknek a megírásával eléggé küzdöttem. Nem voltam egyáltalán elégedtlen a Fankával, egyszerűen csak nem éreztem azt a “pluszt”.

Finom volt a kávé? Igen.

Finomak voltak a szendvicsek? Igen.

Ár-érték arányban rendben volt a hely? Igen.

Ezek ellenére mégsem érzem azt, hogy bármi extra lett volna ebben a helyben. Ám lehet csak én nézem rossz szemszögből a dolgot: nem biztos, hogy a Fanka “fancy”, vagy valami olyasmi akar lenni, amire mindenki csorgatja a nyálát a közösségi médiában. Simán lehet, hogy csak egy egyszerű hely, ahova beülsz a barátnőiddel pár órára, átbeszélitek a világ dolgait, és közben isztok egy jó kávét és esztek egy jó szendvicset.

Az előbb leírtakra tökéletes volt? Igen!

Tehát ha olyan helyet keresel, ahol kedves lesz a kiszolgálás, és tökéletes helyszín egy jó beszélgetésre, akkor válaszd bátran a Fankát.

Ha pedig más kávézót is kipróbálnátok, olvassátok el írásomat a Caphe by Hai Nam-ról.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *