Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Annak ellenére, hogy imádok főzni vannak napok, amikor egyszerűen nem tudom rávenni magam. Olyan napjaim is vannak, amikor semmi pénzért nem mozdulnék ki otthonról. Ilyenkor jönnek jól a házhozszállító applikációk. Azonban nekem mindig órákba telik megtalálni az igazit.
Ez azon a kedd délután se volt másképp, mert fogalmam sem volt mit ennék szívesen. Azonban böngészés közben szembe jött velem az Empanada story, amivel már régóta szemezgettem. Így végül aznap este a spanyol konyha mellett tettem le a voksom.
De mi is az empanada? Tulajdonképpen töltött tésztabatyuk. A tészta nagyon hasonló a pizza tésztájához, annyi, hogy ebbe a liszt, olaj, élesztő, langyos víz, cukor, só mellé általában tojás is kerül. A töltelék pedig bármi lehet ami szem-szájnak ingere.
A lakhelyünk miatt a Budai Empanada Story éttermet választottuk. Mivel pedig imádom az új ízeket egy válogatásra esett a választás. Ebben a válogatásban 10 empanada áráért 11 darabot kaparinthat meg az ember. Mivel akkor épp az étlapon tíz különbözű ízű empanada volt terítéken így mindegyikből kértünk egyet, a pluszra pedig csak véletlenszerűen ráböktünk. Egy empanada ára 480 forint, így a 11 darabos “box” 4800 forintba került. Emellé választottuk még a két édesség lehetőséget is. Így összesen 5760 forint volt a vacsora kettőnknek.
A párom elég szkeptikus volt, hogy elég lesz-e a mennyiség kettőnknek. Azonban az applikációban fel volt tüntetve, hogy egy sós empanada 80g, míg az édes 70g. Tehát előre látható volt, hogy nem kisadag mennyiségű étellel kell számolnunk.
Körülbelül 30 perc várakozás után érkezett meg a vacsoránk. Nagyon szimpatikus volt (bár tudom, most már mindenhol kötelező LENNE), hogy minden papírban érkezett. A dobozban szépen bújtak meg az empanadák, a sós dobozra pedig rá volt írva, hogy melyik empanadanak mi a “jellemzője”. Ezzel a külső jelöléssel már étkezés előtt tudtuk, hogy melyikben milyen íz fog lapulni.
Az ízek amiket kóstoltunk a következők voltak:
Amikor átpakoltam őket a saját tányérunkra már láttam, hogy a mennyiséggel biztosan nem lesz probléma. Ezen kívül nagyon ínycsiklandóan néztek ki a táskácskák. Már kívülről látszott, hogy ebből bizony nem spórolták ki a tölteléket, ami az ilyen típúsú ételeknél (számomra) nagyon vízválasztó dolog.
Azt kell mondanom, hogy olyan szintű íz orgiában volt részünk az empanada falatozása közben, ami hihetetlen. A külseje ropogott, a töltelékek pedig nagyon finomak voltak. Ami számunkra legjobban ízlett az a paprikás csirke volt, nagyon érdekes volt a magyaros ízvilág ebben a kis tészta batyuban.
Amiktől még szintén el voltunk ájulva, az a két marhás változat volt. Mind a tradicionális marhának, mind a pikánsnak isteni íze volt. Nagyon jól voltak fűszerezve és nagyon jó állagú volt a töltelék.
Amikkel kevésbé voltunk elégedettek azok a vegetáriánus változatok voltak. Annak ellenére, hogy általában sokkal jobban szeretjük a zöldséges fogásokat a húsosoknál ezek sajnos nem jöttek be. Valamiért nem éreztük azt az összhangot az ízekben mint a húsos verzióknál. Kóstolásra mindenképp ajánlom őket, de ha nagyobb társaságnak, több emberrel számoltok akkor érdemesebb a húsosokra rámenni. Legalábbis én ezt éreztem.
Az édesek viszont csodálatosak voltak. Nagyon tetszett, hogy abban jóval több tölteléket lehetett felfedezni a kosár kialakítás miatt. A töltelékek pedig nagyon ízletesek voltak. Nekem a csokikrém ízlett jobban, de a párom a vaníliásra esküdött, így azt mondhatom, hogy mindkettő fantasztikus.
Számomra nagyon pozitív élmény volt az Empanada story. Jó volt az arány a töltelék és a tészta között, és nagyon finom volt mindkettő. Számomra ár-érték arányban is tökéletes volt a hely, hiszen azért nem feltétlen a legolcsóbb húsok voltak választva a töltelékhez. Az adag pedig tökéletesen elég volt kettőnknek. Sőt bevallom, az utolsó kettő felem már a párom ette meg, mert nem fért volna már belém.
Szóval ha egy jól felezhető, különlegesebb ételeket áruló helyet kerestek, ahol isteni a kaja akkor szuper választás lesz az Empanada story.
Ha pedig más fajta spanyol élményre éheztek akkor olvassátok el a Tapagria Budapestről írt cikkem, Dorka által írt Pinxto-ról vagy a Viva La Movida-ról készült cikket.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.