Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Habár a cukkini szezon lassan a vége felé közeledik, nálam még mindig favorit. Amennyiben tetszett/ízlett az előző cukkinis receptem (amit IDE kattintva olvashattok), akkor itt egy másik finomság: a sajtos & sonkás cukkini tekercs!
A recept nagyon egyszerű és a nehezebbik résszel kezdünk, hogy gyorsan túl legyünk rajta: a közepes méretű cukkinit megmossuk, majd egy ügyes zöldségpucoló segítségével hosszában vékony szeletekre vágjuk. Igyekezzünk a szeletet a cukkini teljes hosszában végig vágni, hiszen a későbbiekben annál könnyebb dolgunk lesz. Ne essünk kétségbe, ha nem sikerül elsőre, hiszen egyrészt a gyakorlat teszi a mestert másrészt pedig egy ügyes átlapolós technikával meg is oldottuk az esetleges kezdeti nehézségből adódó problémát.
Tehát felszeleteltük a cukkinit a képen is látható módon és az egyes szeleteket óvatosan egymást fedve helyeztük el. Ezután rátesszük szintén lapolós módszerrel a sonkát, majd a legtetejére a sajtot (itt érdemes lapkasajtot alkalmazni, de ha sikerül vékony szeletet vágni, akkor másfajta sajt is jöhet).
Most következik a trükk: A rétegeket összefogva az egyik szélétől kezdve (a cukkiniszeleteknek keresztirányba) elkezdjük felhengergetni. A tekercset egy határozott mozdulattal beemeljük egy jénai tálba, majd a tetejét meghintjük parmezánnal.
A már majdnem kész fogást 15 percre betesszük a sütőbe és 180 fokon légkeverésen megsütjük. A sajtos & sonkás cukkini tekercset szeletelve tálaljuk!
Tippek: A rétegek duplázhatóak és szabadon variálhatóak például elkészíthetjük a vegetáriánus verziót sonka nélkül vagy a vegán verziót növényi alapú sajt felhasználásával. Mi több, a meglévő alapanyagokat le is cserélhetjük vagy extraként hozzá is adhatunk. Például emelhetjük a tétet egy-egy szelet padlizsánnal, krémsajttal vagy megbolondíthatjuk a fogásunkat különböző fűszerekkel is. Az elkészült fogást tálalhatjuk mártogatóssal.
Köszi, hogy velem sütögettetek. Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.