QUÍ itt belépsz, Ázsiában találod magad! - Tesztevők

QUÍ itt belépsz, Ázsiában találod magad!

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Bohus Dorka
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Az elsősorban vietnámi és thai fogásokra specializálódott étterem széleskörű étlappal és itallappal rendelkezik. Mivel nem futottam át előre a választékot, ezért beletelt jó pár percbe, mire a sok, nagyon is jónak tűnő étel között elnavigáltam, és döntést hoztam.

Az ázsiai nyaralás ugyan idén elmaradt, de az ízeket és a hangulatot nem akartam kihagyni így a következő utam a QUÍ-be (jelentése: kedves, becses) vezetett. Mint megtudtam, az V. kerület kellős közepén elhelyezkedő hangulatos étterem a Gozsdu Udvarban lévő Sáo és a XIII. kerületben található Khan kistestvére. 2020 nyarán, alig egy éve nyitotta meg kapuit az ázsiai konyha finomságaira éhezők előtt!

Az étterembe belépve az első két dolog, ami feltűnt a szemben lévő falon található óriási, ázsiai ihletésű szobor a másik a jobb oldali főfalon található hatalmas tükör mely azon túl, hogy az éttermet dupla akkorának mutatja a vendégek számát is “megkétszerezi”. Így a gyanútlan látogató még hálálkodik is magának, hogy “még jó, hogy foglalt asztalt, mert olyan sokan vannak, hogy talán le sem lehetne ülni!” (A viccet félretéve egyébként az asztalfoglalás tényleg ajánlott. Habár a hely maga kb. 50 fős az ázsiai konyha népszerű így könnyen belefuthatunk egy “teltházba” errefelé, pláne az esti órákban!)

A letisztult, egyes elemeiben inkább indusztriális fa/kő/növények és a hangulatos fények valamint autentikus szobrok kombinációjából felépített belső tér nálam személy szerint teljesen vitte a prímet. A harmóniát talán csak a váratlanul felcsendülő, 2010-es évekből származó slágerek törték meg.

Na de nézzük az étlapot, hiszen enni jöttünk!

Az elsősorban vietnámi és thai fogásokra specializálódott étterem széleskörű étlappal és itallappal rendelkezik. Mivel nem futottam át előre a választékot ezért beletelt jó pár percbe mire a sok nagyon is jónak tűnő étel között elnavigáltam és döntést hoztam.

Habár a házi limonádék (köztük tamarind és cam quí) nagyon hívogatóak voltak ezúttal úgy döntöttem, hogy a már ismert vizekre evezek és beneveztem egy uborkás, bazsalikomos gin & tonic-ra, ami (természetesen) nem is okozott csalódást. (Plusz pont, hogy a szívószál fémből készült így abszolút környezetbarát!)
Az ázsiai vonalon maradva egyébként kapható négy különféle sör (Saigon, Shinga, Tsingtao, Kirin) és kókuszos, valamint mangós coolerek is, amiket a következő látogatásom során biztosan meg fogok kóstolni!

Az ételek tekintetében a választék főbb kategóriái az alábbiak voltak:

  • előételek, amelyek leginkább batyuk, tavaszi tekercsek, tempurák, és tofu;
  • saláták
  • levesek, köztük a híres tom yum, tom kha, pho verziókkal
  • thai curryk, melyek kérhetőek vegetáriánus, csirkés, marhás változatban és tenger gyümölcseivel is
  • sült rizsek
  • sült tészták: pad thai, pad woon és pad mee luang
  • wokok, köztük különféle hátszínek, tigrisrák, sertés oldalas és egyéb izgalmak
  • végül a klasszikus köretek
  • és a desszertek (aminek sajnos ezúttal nálunk nem maradt már hely)

Tudvalevő rólam, hogy nagyon szeretem az intenzív ízeket, pláne ha egyszerre, egymást kiegészítve jelennek meg egy adott fogásban. Ezért is találom mindig izgalmasnak az ázsiai konyhát hiszen gyakori, hogy a csípősséget lime vagy koriander frissíti fel, míg az alap fűszeresség végig jelen van az ételben.

Ilyen elvárásokkal érkeztem most is, és az alábbi fogásokra esett a választásunk:

  • Sült batyuk sertéssel és rákkal (egy adag 5 batyut tartalmaz)
  • Satay csirke
  • Sárga curry csirkével és jázmin rizzsel
  • Vegetáriánus pad thai
  • Pad mee luang rákocskával

Az összes fogás közül nekem a sült batyucskák ízlettek a legjobban: szaftos, ízletes, és jól elkészített előétel szívesen ajánlom! A satay csirke két saslikra felszúrt csirkemell darab satay szósszal tálalva. Aki még csak ismerkedik az ázsiai konyhával, annak ez egy biztonságos választás lehet, hiszen egy kiegyensúlyozott ázsiai ízvilág, amit még egy olyan ember számára is könnyű befogadni, aki korábban nem kóstolt távol-keleti ételeket.
A pad mee luang egy tojásos tészta alapú fogás (ha rizstésztát szeretnénk, javaslom a pad thait, ha üvegtésztát, akkor pedig a pad woon sent) bőven megrakva zöldségekkel. Még a rákocskák is termetes méretűek voltak, azonban egy dolog nekem nagyon hiányzott. Méghozzá az a fajta ízkavalkád, amit általában az ázsiai ételektől várok. Bár ahhoz kétség sem fér, hogy mind az adagok mérete, mind az összetevők mennyisége bőséges. Tudom, hogy sokan tartanak a pikáns ételektől én azonban kifejezetten szeretem őket!

Az árakat kezdjük az itallappal: a házi limonádék és coolerek 1150-1550 Ft között kaphatóak, a teák árai 1150-1350 Ft között változnak, a sörök 990 Ft és 1190 Ft-ba kerülnek, a koktélok 1850-3390 Ft közöttiek. A fentieken túl természetesen kérhetőek még kávék, különféle borok és egyéb alkoholos/alkoholmentes italok is.
Az ételek terén: az előételek 1790-4450 Ft között változnak (itt meg kell jegyeznem, hogy a tigrisrák természetesen felfelé húzza az átlagot, így nem kell megijedni: nagyon finom előételt lehet enni már 2000 Ft körül is; a sült batyuk 2050 Ft-ba, a satay csirkék 1790 Ft-ba kerültek. A saláták átlagos ára 3500 Ft, míg a levesek 2000-3800 Ft között változnak. A thai curryk 3000-4000 Ft közöttiek, a sült rizsek ára átlagosan 3000 Ft, a sült tésztáké és wokoké pedig 3000-4000 Ft között változik. A vegetáriánus pad thai 2890 Ft-ba, a rákocskás pad mee luang pedig 3400 Ft-ba került.

A személyzet egyébként nagyon kedves és barátságos volt. Bár olykor olyan érzésem támadt, hogy annak ellenére, hogy maga a vendégtér nem óriási, valahogy mindig elkerüljük egymást.

Összességében a hely a maga szinte már autentikus, ugyanakkor modern és letisztult enteriőrjével, a hagyományos fogásokkal és a széles menükínálattal hagyott még bennem pár kérdőjelet.

Így szinte biztos, hogy megfordulok még itt, hogy pontot tegyek az ügy végére. Legközelebb a desszertet sem hagyom ki! 🙂

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *