Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Annak ellenére, hogy eléggé édesszájúnak tartom magam, sokkal közelebb áll hozzám a főzés, mint a sütés. Ám, amikor még júliusban, szülinapomra kaptam a legjobb barátnőimtől egy ajándékutalványt Suga Paulina desszertkészítő workshopjára, teljesen el voltam ájulva. Élménybeszámoló következik.
Az első pozitív benyomás már az első e-mail váltás után bekövetkezett, ugyanis Paulina mindig nagyon kedves és segítőkész hangnemben válaszolt. A lelkesedésem pedig nem csökkent akkor sem, mikor kiderült, hogy a workshop csak szeptemberben lesz megtartva. Boldogan vártam a szeptember 10-i hétvégét, és a két napos workshopot.
Szombaton délután öt órakor kezdődött a program (Zoom-on), és este kilencig tartott. Vasárnap pedig reggel kilenckor kezdtünk, és tizenegy órakor búcsúztunk el egymástól.
A felkészüléshez előre megkaptuk a sütemények hozzávalóinak listáját, illetve a recepteket is. Illetve, hogy ne hagyjuk az utolsó pillanatra, már az első emailban megkaptam Paulinától a szükséges eszközök listáját is. (Mondjuk én erről megfeledkeztem, de ezt már csak a saját feledékenységemnek köszönhetem.)
A workshop során narancsos cakepop-ot, kétféle cupcake-t, vaníliás tarte-ot, illetve bountys töltött kekszet készítettünk el együtt.
A szombat inkább a tészták elkészítéséről szólt, vasárnap pedig a díszítésen volt a hangsúly. Összességében nagyon különleges és mutatós desszertek elkészítését volt lehetőségünk megtanulni.
Tésztákból készítettünk egy “morzsásabb típusú” tarte tésztát, cupcake tésztát, a cakepop-hoz pedig egy csokis tésztát, melyet szétmorzsolva használtunk fel. Ezeken kívül egy kekszet is sütöttünk. Nekem ez tetszett a legjobban, mert nagyon könnyű volt elkészíteni, és akár fagyiszendvicshez is használható a kisült, ropogós keksz.
Már az elején belefutottam néhány hibába, melyeket magamnak köszönhettem, emiatt számomra nem ment teljesen gördülékenyen a program. Valószínűleg rá is stresszeltem egy kicsit, így mondhatni, voltak hullámvölgyeim. Ezek ellenére egy enyhe “idegösszeroppanással” :), de rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva zártam a két napot.
Azzal kezdtem, hogy nem volt muffin sütőformám, így jó ötletnek tűnt a tarte formákban megsütni a cupcake-eket. Hát nem volt az. 😀 Így egy kicsit “elvesztem” és megcsúsztam az idővel, ami nem tett túl jót a kis maximalista lelkemnek. Szerencsére a barátnőm segítő kezet nyújtott, és felrángatott az elkeseredésből, így tudtam tovább haladni. A nap végére a tésztáim hellyel-közzel elkészültek. A négyből három eredményre egészen büszke is voltam, így az első napot abszolút pozitív élménnyel sikerült zárnom.
A második napon azonban rájöttem, hogy az általam kieszközölt bizonyos változtatások, nem biztos, hogy jó döntésnek bizonyultak. Így a díszítési folyamatokba már belecsúszott egy-egy “hiszti”, olyan dolgok miatt például, hogy egyszerűen nem akart felverődni a tejszín, és nem akartak úgy kinézni a sütijeim, ahogyan a videón Paulinánál láttam.
A díszítés során leginkább habzsákba töltött krémekkel dolgoztunk. Ugyan nálam ez sem ment gördülékenyen, de Paulina mindig megmutatta, hogy melyik sütihez milyen habcsövet érdemes használni. Szó volt arról is, hogy milyen gyümölcsökkel érdemes a díszítés során dolgozni, amelyek hosszabb távon is jól néznek majd ki a desszertjeinken.
Itt megjegyezném, hogy Ő az egész workshop során nagyon segítőkész volt, folyamatosan válaszolt a kérdéseinkre, és szuper tippekkel látott el minket. Hihetetlenül sok mindenben segített, és tényleg szívét-lelkét beletette ebbe a két napba. Így a nehézségek ellenére is nagyon élveztem a sütést. (A díszítési munkálatok pedig a kedvesemnek is nagyon tetszettek.)
Szóval végül sikerült elengednem, hogy nem lett minden gyönyörű, ízek tekintetében minden nagyon a helyén volt. A finomságok nagy része már vasárnap délutánra elfogyott.
Én pedig azzal a tudással mindenképpen gazdagodtam, hogy oké-oké, jó a dobozon kívül gondolkozni, de vannak esetek, amikor egyszerűen csak követni kell a receptet. Így kicsit “alternatívra” sikerült a végeredmény, de összességében nagyon jól éreztem magamat. (Az első képen látható sütemény például eredetileg mákos cupcake-nek indult. 🙂 )
Mindenkinek bátran ajánlom a részvételt a Paulina bármely workshopján, mert nagyon jó hangulatban, nagyon sokat tanulva telt el ez a hétvége. Abban pedig biztos vagyok, hogy hamarosan egy újabb workshopon is kipróbálom majd magam.
Ha pedig szívesen készítenél otthon valami sósat, olvasd el a nemrég készített kovászos uborkás előétel válogatásom receptjét.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.