🍫 Rózsavölgyi Csokiműhely - Az ehető boldogság felleggyára! 🍫 - Tesztevők

🍫 Rózsavölgyi Csokiműhely – Az ehető boldogság felleggyára! 🍫

Bohus Dorka
A Rózsavölgyi Csokiműhely kakaóbabból készített finomságai a minőségi csokifogyasztás és az ehető boldogság jeles képviselői!

Nemrégiben a @kakonagykovettel beszélgettem a Rózsavölgyi Csokizóban (ha még nem olvastátok az interjú IDE kattintva érhető el) és bár a kakaóról valamint a csokigyártásról sokat megtudtam, általánosságban magáról a helyszínről a Rózsavölgyi Műhelyről csupán pár szó esett. Pedig többet érdemelne, mint egy elejtett fél mondat!

Habár a hely megközelítése nem a legkönnyebb (különösképp a hozzám hasonló BKV/Bubi használóknak) mégsincs elérhetetlen távolságban. A belvárosból kényelmesen oda lehet utazni a 133E járattal vagy a 33-as busszal Dél-Budáról ÉS 100%-ban megéri!

A Csokiműhely a Duna menti régi gyárépületek egyikében található (korábban Haggenmacher sörgyár) egy nagy udvarban, ahova elsőre belépve korántsem támadtak komfortzóna kompatibilis érzéseim (később mint megtudtam, ez a helyszín ma az Art Quarter Budapestnek ad otthont).

A buja növényzettel körbevett bejárat és terasz viszont már annál inkább hívogatónak tűnt!

Rózsavölgyi Csokiműhely

Ki is néztem egyből, hogy akármit is (v)eszek, ott fogom elfogyasztani! Amint kinyílt az ajtó olyan csodás kakaó/csokiillat csapott meg, hogy egyből elolvadtam! A hely stílusa (már csak a gyárépületekből adódóan is) indusztriális. Olyannyira, hogy először belépve azt hittem, hogy véletlenül nem is a Kávézóba, de egyenesen a Műhelybe csöppentem.  Egyébként az igazságtól annyira nem álltam távol, mert magától a Műhelytől épphogy egy üveglap választott el. A kakaós zsákokkal és képekkel dekorált folyosón végighaladva érkeztem meg a Kávézóba vagy stílszerűen inkább csokizóba, ahonnan az üvegablakon át épp a csomagolás műveletsorát lehetett végignézni.

A helyiségben (kevésbé meglepő módon) minden a kakaóról és a csokiról szólt: előre csomagolt és kihelyezett termékek gyönyörű, színes, ízléses csomagolásban. A pult pedig telis-tele szebbnél-szebb bonbonokkal.

Habár árulnak fagyit is és normál esetben nem hagyom ki, hogy megkóstoljam, most mégis inkább a forró csoki és a bonbonok vonzottak.  Egyből ki is kértem 8 félét: Tárkony, Füst, Levendula, Kínai zöld tea, Kávé és balzsamecet, Citromolajos karamell, Csillagánizs, Peru. Illetve a forrócsoki mellé kértem még egy kakaóbab teát, mert ilyet  még sosem ittam!

Mindeközben befutott Lilla is, így a kóstolás már vele együtt zajlott a fent linkelt cikkemben leírt szempontokat figyelembe véve. Erre most nem térnék ki, annyit viszont elmondhatok, hogy a csokik nagyon finomak voltak és valóban: a minőségi csoki, ellentétben a kommersz csokikkal, nem váltja ki belőled a “habzsolhatnékot”, ugyanakkor mégis egy kellemes jó érzés marad benned  fogyasztás után!

A forrócsoki annyira finom volt, hogy végül kértem egy másodikat is. A kakaóbab tea pedig nagyon érdekes: teljesen kakaó ízű, de mégis tea ennek az az oka, hogy leforrázott kakaótöretből készül.

Hogy teljes képet kapjunk a Rózsavölgyi Csokiról pár (a weboldalukon is megtalálható) információval egészíteném még ki a történetet.

 • A budafoki műhelyben többek között venezuelai, madagaszkári, nicaraguai, ecuadori, sao tomei, tanzániai, mexikói és perui kakaóbabok felhasználásával készülnek a finomságok. A termékpaletta, mint ahogy arról már korábban is szó esett meglehetősen széleskörű megtalálhatók bonbonok, táblás csokik, drazsék, forró csokik és egyéb különlegességek is!
 • A kakaóbabok a korábban felsorolt helyszínekről közvetlenül az ültetvényesektől származnak, kereskedő közbenjárása nélkül. Így a termelők sokkal jobb árat kapnak a kakaóbabjaikért, a Csokiműhely pedig sokkal jobb minőségű kakaóbabokból tud dolgozni.
 • A csomagolás kézzel történik. Egyáltalán nem használnak műanyagot, a kartonok 90%-a újrahasznosított papír. Hatalmas #greenheart pluszpont!
 • A kíméletes pörkölésnek és őrlésnek köszönhetően a kakaóbabok alig veszítenek valamit természetes aromáikból, ráadásul mivel a Rózsavölgyi Műhelyben teljesen natúr csokikat készítenek (nem tesznek bele vaníliát) így minden fűszer és illóolaj íze is intenzívebben érvényesül.

Érdekességképp még íme pár szó a kakaóbab feldolgozásának folyamatáról, mely itt zajlik a helyszínen, a Rózsavölgyi Csokiműhelyben.

 • Miután a kakaóbabok a fent említett helyszínekről megérkeznek, indulhat a feldolgozás.
 • A tisztítás után következik egy kíméletes pörkölést, majd lehéjazzák, hengerelik a kakaóbabokat.
 • Ezt követően bekerülnek egy golyósmalomba aztán egy őrlő-konsírozó gépbe, ahol néhány órát töltenek el.
 • A kakaómassza egy darabig magában, majd a bio nádcukorral kiegészítve őrlődik a gépben annak érdekében, hogy a csokoládé a megfelelő szemcseméretűre csökkenjen.

A Rózsavölgyi Csoki és Lillával való beszélgetésem egyébként olyannyira inspirált, hogy azóta többször is visszatértem, hogy újabb adag csokit vegyek. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy nem a Műhelybe, hanem a hozzám közelebb eső Rózsavölgyi Csoki belvárosi üzletébe mentem el, ahol hasonlóképpen széles termékpaletta található mind az előre csomagolt csokik, mind pedig a bonbonok terén.

Legutóbbi vásárlásom során az alábbiakra csaptam le:

 • Étcsoki pekándióval, mogyoróval és mandulával (ez hasonlóan a bonbonokhoz szintén grammra megy)
 • Bonbonok közül pedig: Galamansi, Barack és passiógyümölcs, Gesztenyeméz, Kardamom, Earl Grey tea, Ancho chili

Annyit már most biztosan állíthatok, hogy a Gesztenyeméz, a Barack és passiógyümölcs valamint a Galamansi nálam abszolút dobogós!

Az árakkal kapcsolatban csak egy idézet jutott eszembe: “A jó és olcsó munka nem gyors. A gyors és olcsó munka nem jó. A gyors és jó munka nem olcsó.” De a viccet félretéve a minőséget meg kell fizetni, és meg is érdemes fizetni. Több szempontból is:

 • Nagyon finom és IGAZI csokit kóstolhatsz, mindenféle ízesítő és mesterséges aroma nélkül.
 • A vásárlással nem csak egy hazai csokiműhely munkáját támogatod, hanem az ültetvényeseket is, hiszen a kakaóbab közvetlenül tőlük származik.
 • Az igazi csokinál nem érzed szükségét, hogy egyszerre megedd az egész táblát. Pár harapással már teljesen kerek a világ a kevesebb több elve alapján.

A Műhely & Kávézóban kapható kávék egyébként 500 és 750 Ft között kérhetőek, a forrócsoki 750 Ft-ba kerül, a kakaóbab tea 500 Ft, a táblás csokik árai kb. 1000 és 2000 Ft között mozognak. Egy 4 db-os bonbon válogatás 1970 Ft, míg egy 10 db-os 3870 Ft. Az árakról és a termékekről részletes információk megtalálhatóak a Rózsavölgyi Csoki weboldalán.

Érdekességképpen még annyit megemlítenék, hogy a Rózsavölgyi Csokik a két saját üzlet mellett kaphatóak egyéb helyeken is Budapesten és Magyarországon (ezekről IDE kattintva tájékozódhatsz). Sőt az USÁ-tól Németországon át Hong Kong-ig még több helyen!

Nagyon sok szeretettel ajánlom ezt a Kávézót és a csokikat mindenkinek, aki még csak most ismerkedik az IGAZI csokik ízvilágával és azoknak is, akik már rászoktak a minőségre! Bye-bye Milka és társai!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *