Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Nemrégiben a @kakonagykovettel beszélgettem a Rózsavölgyi Csokizóban (ha még nem olvastátok az interjú IDE kattintva érhető el) és bár a kakaóról valamint a csokigyártásról sokat megtudtam, általánosságban magáról a helyszínről a Rózsavölgyi Műhelyről csupán pár szó esett. Pedig többet érdemelne, mint egy elejtett fél mondat!
Habár a hely megközelítése nem a legkönnyebb (különösképp a hozzám hasonló BKV/Bubi használóknak) mégsincs elérhetetlen távolságban. A belvárosból kényelmesen oda lehet utazni a 133E járattal vagy a 33-as busszal Dél-Budáról ÉS 100%-ban megéri!
A Csokiműhely a Duna menti régi gyárépületek egyikében található (korábban Haggenmacher sörgyár) egy nagy udvarban, ahova elsőre belépve korántsem támadtak komfortzóna kompatibilis érzéseim (később mint megtudtam, ez a helyszín ma az Art Quarter Budapestnek ad otthont).
Ki is néztem egyből, hogy akármit is (v)eszek, ott fogom elfogyasztani! Amint kinyílt az ajtó olyan csodás kakaó/csokiillat csapott meg, hogy egyből elolvadtam! A hely stílusa (már csak a gyárépületekből adódóan is) indusztriális. Olyannyira, hogy először belépve azt hittem, hogy véletlenül nem is a Kávézóba, de egyenesen a Műhelybe csöppentem. Egyébként az igazságtól annyira nem álltam távol, mert magától a Műhelytől épphogy egy üveglap választott el. A kakaós zsákokkal és képekkel dekorált folyosón végighaladva érkeztem meg a Kávézóba vagy stílszerűen inkább csokizóba, ahonnan az üvegablakon át épp a csomagolás műveletsorát lehetett végignézni.
A helyiségben (kevésbé meglepő módon) minden a kakaóról és a csokiról szólt: előre csomagolt és kihelyezett termékek gyönyörű, színes, ízléses csomagolásban. A pult pedig telis-tele szebbnél-szebb bonbonokkal.
Habár árulnak fagyit is és normál esetben nem hagyom ki, hogy megkóstoljam, most mégis inkább a forró csoki és a bonbonok vonzottak. Egyből ki is kértem 8 félét: Tárkony, Füst, Levendula, Kínai zöld tea, Kávé és balzsamecet, Citromolajos karamell, Csillagánizs, Peru. Illetve a forrócsoki mellé kértem még egy kakaóbab teát, mert ilyet még sosem ittam!
Mindeközben befutott Lilla is, így a kóstolás már vele együtt zajlott a fent linkelt cikkemben leírt szempontokat figyelembe véve. Erre most nem térnék ki, annyit viszont elmondhatok, hogy a csokik nagyon finomak voltak és valóban: a minőségi csoki, ellentétben a kommersz csokikkal, nem váltja ki belőled a “habzsolhatnékot”, ugyanakkor mégis egy kellemes jó érzés marad benned fogyasztás után!
A forrócsoki annyira finom volt, hogy végül kértem egy másodikat is. A kakaóbab tea pedig nagyon érdekes: teljesen kakaó ízű, de mégis tea ennek az az oka, hogy leforrázott kakaótöretből készül.
A Rózsavölgyi Csoki és Lillával való beszélgetésem egyébként olyannyira inspirált, hogy azóta többször is visszatértem, hogy újabb adag csokit vegyek. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy nem a Műhelybe, hanem a hozzám közelebb eső Rózsavölgyi Csoki belvárosi üzletébe mentem el, ahol hasonlóképpen széles termékpaletta található mind az előre csomagolt csokik, mind pedig a bonbonok terén.
Az árakkal kapcsolatban csak egy idézet jutott eszembe: “A jó és olcsó munka nem gyors. A gyors és olcsó munka nem jó. A gyors és jó munka nem olcsó.” De a viccet félretéve a minőséget meg kell fizetni, és meg is érdemes fizetni. Több szempontból is:
A Műhely & Kávézóban kapható kávék egyébként 500 és 750 Ft között kérhetőek, a forrócsoki 750 Ft-ba kerül, a kakaóbab tea 500 Ft, a táblás csokik árai kb. 1000 és 2000 Ft között mozognak. Egy 4 db-os bonbon válogatás 1970 Ft, míg egy 10 db-os 3870 Ft. Az árakról és a termékekről részletes információk megtalálhatóak a Rózsavölgyi Csoki weboldalán.
Érdekességképpen még annyit megemlítenék, hogy a Rózsavölgyi Csokik a két saját üzlet mellett kaphatóak egyéb helyeken is Budapesten és Magyarországon (ezekről IDE kattintva tájékozódhatsz). Sőt az USÁ-tól Németországon át Hong Kong-ig még több helyen!
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.