Curry otthon - Spenótos padlizsán curry - Tesztevők
Vannak olyan szuper nemzetközi ételek amiket otthon is könnyedén el lehet készíteni és garantált sikert aratni. Ez a curry nálunk tipikusan ilyen.

Mint már több cikkemből kiderült, hihetetlen rajongással állok a különböző nemzetközi konyhákhoz. Az indiai konyhával először tizenéves korom közepén találkoztam és egyáltalán nem győzött meg. Aztán, ahogy teltek az évek adtam neki egy újabb esélyt, és a curry-be rögtön beleszerettem.

Nincs lehetőségem minden nap étterembe járni, azonban vannak olyan szuper nemzetközi ételek, melyeket otthon is könnyedén el lehet készíteni, és garantált sikert aratni velük. Ez a curry nálunk tipikusan ilyen, és ugyan kicsit helyzet idegen a dolog, de általában krumplipürével készítem.

Ez a recept azért is szuper, mert mindenmentes, így bárki fogyaszthatja. Sem glutén, sem tejtermék, sőt még hús sincs benne, mégis isteni finom, laktató, és bármilyen vendég megnyalja utána mind a tíz ujját. Jöjjön a spenótos padlizsán curry-m receptje.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 320 gramm kókusztej (konzerves!)
  • 1 deciliter olaj
  • 3-4 (mérettől függ) padlizsán
  • 450 gramm fagyasztott spenót
  • 1 citrom
  • 1 csomag curry fűszerkeverék (30 grammos)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • fél liter víz

Amennyiben krumplipürével készítjük szükségünk lesz még:

  • 1 kilogramm krumpli
  • 200 gramm margarin
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

Az olajat egy tapadás mentes fazékban feltesszük melegedni, illetve egy lábosban vizet teszünk fel forrni a krumplihoz. Eközben a hagymát és  a fokhagymát apróra daraboljuk, majd ha eléggé felmelegedett a fazék beletesszük pirulni. Fontos, hogy alacsony lángon pirítsuk le a hagymát, mert addig fel fogjuk tudni kockázni a padlizsánt. Ujjnyi szeletekre vágjuk, majd azt még hatba, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek a darabok. Ha lepirult a  hagyma, akkor mehet bele a padlizsán, illetve ha felforrt a víz akkor mehet bele a krumpli, amit 40 perc alatt készre főzünk. (Én a krumplit héjastól szoktam megfőzni, és utána pucolom meg, de ha valakinek ez nagyon furcsa, akkor előtte pucolja meg.)

Ha a padlizsán lepirult egy kicsit, akkor mehet rá a curry por, a spenót, illetve a kókusztej is. Miután rottyant egyet, mehet bele a szójaszósz, a mogyoróvaj és a fél liter víz is. Ezután nincs más dolgunk, mint alacsony lángon, fedő alatt negyven percet főzni. Néha azért keverjük át, nehogy leégjen.

Ha a krumpli megfőtt, akkor hideg vízbe áztatjuk, majd ha már kellően kihűlt akkor megpucoljuk, feldaraboljuk, majd a vajjal és a fűszerekkel együtt összetörtjük krumplinyomóval vagy villával.

Ha letelt a negyven perc, és megfőtt a curry-nk, akkor a kész krumplipürével tálalhatjuk is.

Bevallom, a kész ételről lőtt képet kicsit vonakodtam megosztani Veletek, mert sajnos a végeredmény nem túl szemrevaló, de ez egy percig se szegje kedveteket, mert ízre minden nagyon a helyén volt! Mindenképpen ajánlom, hogy próbáljátok ki!

curry

További receptekért kövess bátran Instagramon! Ha pedig inkább indiai étterembe mennél, akkor olvasd el korábbi cikkünket az Indiai Curry Cornerről.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *