La nube - Spanyol tapasok a felhők között - Tesztevők
A La nube spanyolos hangulattal és rengeteg finom tapassal várja a vendégeket!

Ahogy korábban (a La Movida meglátogatása után – az erről szóló cikket IDE kattintva olvashatjátok -) ígértem ellátogattam végre a La Nube nevű (szintén a cégcsoporthoz tartozó) helyre, mely spanyolos hangulattal és rengeteg finom tapasszal várja a vendégeket!

A budai oldalon a Gárdonyi térhez közel egy kis utcában (az találja meg, aki tudja, hogy hol keresse) elhelyezkedő tapasozóba már csak a népszerűsége miatt is érdemes időben asztalt foglalni, mert egy átlagos hétköznap este is telt ház volt és mivel nem sikerült őket elérnem telefonon, így foglalás nélkül érkeztünk hárman.

A bárpultnál sikerült helyet kapnunk, majd később átülhettünk egy nagy asztalhoz, közvetlenül a fonott bikafej alá és a parafadugókból ízlésesen kirakott fal mellé. (A többi falat egyébként metrócsempe, egy hatalmas fekete bika festett mása és a hely nevéhez méltóan felhők borítják).

Ahogy belépünk épp szemben található a bárpult. Érkezésünk után az első italt itt kértük ki, ezután következtek az ételek. A menüvel kapcsolatos fontos és érdekes észrevételek, hogy az allergéneket nagyon pontosan és részletesen jelölik, illetve feltüntetik a vegán opciót is. Azzal nyilván érdemes tisztában lenni, hogy a spanyol tapasok nagy része különböző húsokra, sonkákra, tengeri halakra és herkentyűkre valamint sajtokra épül, de azért megtalálható vegán fogás is a menüsoron (többek között az általunk is választott opciók között 3 vegán is található, ezekről lejjebb írok majd).

A menü egyébként 7+1 részből áll: előételek, sajtok, spanyol érlelt sonkák és kolbászok, zöldségek, halak, húsok, desszertek és a speciális menü (egyfajta séf ajánlata). Plusz pont, hogy az étlap online is elérhető, így már előre tájékozódhatunk, hogy mit szeretnénk kérni!

A mi választásaink az alábbiak voltak:

 • Marhahússzelet grillezett zöldségekkel és kéksajt-szósszal
 • Sült padlizsánrudak nádmézzel
 • Spanyol zöldpaprika
 • Sült krumpli csípős paradicsomszósszal és alioli szósszal
 • Ropogós húsos, kecskesajtos tekercs

Az ételek közül az én kedvencem a padlizsánrudak voltak (mondjuk eleve imádom a padlizsánt, így ezzel nem könnyű mellényúlni). Szokásosan finom volt még a zöldpaprika, amiről azt mondták el, hogy kinézete ellenére csak kb. minden századik csíp (a mieink nem voltak századikak).

A marhahússzelet viszont sajnos annyira rágós volt, hogy egy része meg is maradt és az íze sem vitte a prímet annyira. Két adagot kértünk, de mindegyiknél ez volt a helyzet.

Az árakkal kapcsolatban az alábbiak az észrevételeim:

 1. Az italok terén: alkoholmentes italok kérhetőek már (az 50 Ft/dl szódát leszámítva) 500 Ft-tól egészen 950 Ft-ig, az alkoholos italok 550 Ft-tól kezdődnek (és természetesen attól is függően, hogy egész üveg vagy csak pohár bort kérünk: 950 és 9500 Ft között találunk borokat). A koktélok árai 1400 és 1900 Ft között mozognak.
 2. Az ételekkel kapcsolatban: az általunk is kért sült krumpli 1200 Ft, egyébként ez egy kb. kezdőár; az étlapon egészen 5000 Ft-ig találunk fogásokat (de ez már a grillezett polip). 1700 Ft-ért is lehet már csuda jót enni: lásd a padlizsánrudacskák! A desszertek 900 és 1300 Ft között kérhetőek.

A kiszolgálás végig nagyon kedves és szolgálatkész volt. Javaslatot tettek az ételekkel és az italokkal kapcsolatban is, valamint a végén kaptunk még egy extra chupitot (felest) a fizetés után.

Szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a helyet, aki szereti a spanyolos hangulatot és a tapasozás élményét!

P.S.: A helyszínen vásárolhatóak spanyol termékek és borok is, ha valaki akár otthon is elmerülne a spanyolos életérzésben és ízekben!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *