Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Nagyon tápláló, ásványi anyagokban gazdag zöldségről van szó, ami növeli az ellenálló képességet, javítja a látást, erősebbé teszi a szívet, és egészségesebbé teszi a bőrt. Fogadjátok szeretettel ezt a három csodás receptet, amit akár reggeliként, akár más étkezésként is kipróbálhattok.
Ezt a receptet azért kedvelem nagyon, mert minden van benne, ami igazán őszi. Előre el lehet készíteni, és hűtőben napokig eláll. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, és isteni finom. Egy egyszerű “mindenmentes” fogás, amivel bárkit nyugodtan megkínálhatunk.
A sütőtöket felkockázzuk, majd közepes lángon elkezdjük megpirítani. Ha már elkezdett megpuhulni mehet bele az apróra kockázott gomba. Ezután sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtte a levét akkor mehet bele a lereszelt körte, ha rottyant egyet akkor mehet bele a dió. Azt már csak belekeverjük és lehúzzuk a tűzről.
Frissen, vagy kihűtve kenyérrel tálaljuk.
A quiche-t minden évszakban nagyon szeretem mert nem túl bonyolult az elkészítése, ugyanakkor ezerféleképpen lehet variálni. Gyakran készítek belőle vegetáriánus változatot is, azonban ez a fajta nálunk a család abszolút favoritja. Már előző este elő lehet készíteni, amíg készül a vacsora, reggel pedig csak be kell tolni a sütőbe. Akár egy őszi kirándulásra is elvihető, praktikus étel.
Először elkészítjük a tésztát. A lisztet összedolgozzuk az olajjal, csak miután már szinte egynemű állagot kaptunk, akkor adjuk hozzá a tojássárgáját. Ebből kis gombócot gyúrunk, és fóliába/lezárható zacskóba tesszük. Majd a zacskóban kinyújtjuk kissé, és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A bacont lepirítjuk, majd félretesszük. A kisült zsírjában megpirítjuk a felkockázott sütőtököt. A fetasajtot felkockázzuk, a tejfölt kimérjük, majd mindent, ami a tésztához kell összekeverünk egy nagy tálban. Közben, ha letelt a tészta ideje, akkor kivesszük a hűtőből, és kinyújtjuk. Ezek után beletesszük egy piteformába, majd a közepét valamilyen száraz hüvelyessel “lesúlyozzuk”. Így sütjük körülbelül 30 percig a 180 fokra előmelegített sütőben. (A súly azért kell, hogy ne fújódjon fel a tészta.)
Ha megsült, akkor beleöntjük a kész töltelék masszát, majd 20 percig tovább sütjük. Készen akár melegen, akár hidegen fogyasztható is!
Ennek a receptnek is nagy előnye, hogy előre el lehet készíteni illetve, hogy bárhova magunkkal tudjuk vinni. Jól feltölt energiával, isteni finom és egészséges. Tökéletes megoldás arra, hogy felhasználjuk a maradék sütőtököt, ráadásul ez a recept gluténmentes és vegán is!
A sült sütőtököt összeturmixoljuk, majd mehet bele a többi hozzávaló. Ha szükséges rakhatunk bele plusz datolyaszirupot, hogy édesebb legyen. Ha kész a massza félretesszük kicsit, hogy az útifűmaghéj magába szívja a folyadékot. Utána már csak golyókat kell belőle készíteni, megforgatni, és fogyasztható is.
Remélem tetszettek a receptek, ha elkészítettétek mindenképp osszátok meg velem a @foodiefanka és a @tesztevok Instagram oldalon! További receptekért pedig böngésszétek bátran a Tesztevők oldalát! 🙂
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.