Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A Twentysix név a hőmérsékletre utal. Mivel a hatalmas belső tér tele van óriási növényekkel, így indokolt, hogy megfelelő hőmérséklet és állandóan kellemes idő legyen. Twentysix név alatt az étterem mellett fut még az épületben egy jógastúdió és egy lakásstúdió/rendezvényterem is.
Egy vasárnap este érkeztünk meg az étterembe, az előre foglalt időpontunkra. Sajnos vacsorához asztalt foglalni vagy hat órától nyolc óráig lehet, vagy nyolctól tízig. Mi a későbbi időpontot választottuk, de szerencsére nem volt tömve a hely. Az asztalok ugyan elég közel helyezkedtek el egymáshoz, de a rengeteg növény és oázis szerű kialakítás kárpótolt ezért a “kellemetlenségért”.
Az asztalunk elfoglalása után gyorsan meg is érkezett a pincér, hogy felvegye italrendelésünket. Mivel ünnepelni tértünk be, így egy üveg bort választottunk (Dubicz Irsai Olivér 2021 – 6690 Ft), illetve mellé egy liter szódát kértünk.
Az italt viszonylag hamar kikértünk, azonban az ételek kiválasztásával már nagyobb gondban voltunk. Mivel nagyon szeretjük az “osztozkodós” ételeket, így a mezzék mellett tettük le végül a voksunkat. Hét mezzét választottunk ki nagy nehezen, három meleget és négy hideget. Nagyon örültünk, hogy a mezzék nagy része vegetáriánus, sőt több vegán is szerepel az étlapon. Az asztal mérte miatt választásaink két “felvonásban” érkeztek, a jelentős mennyiségű mezze után pedig a desszert sem maradhatott el.
Körülbelül 10 perc várakozás után már az asztalunkon is volt az első adag mezze.
Elsőként az olajbogyókat kóstoltuk meg. Bár ez az étel nyilván nem tud túl nagy meglepetéseket okozni, de nagyon tetszett, hogy jó nagy adagot kaptunk, és többféle olajbogyó volt a válogatásban. A sütőtökös hummusszal szemben a párom eleinte kicsit szkeptikus volt, de összességében a friss, meleg pitával isteni volt az összehatás. A labnehról, ami tulajdonképpen egyfajta sűrű, krémes “joghurtsajt”, sajnos nem tudok részletesen nyilatkozni, ugyanis amíg én boldog óvodásként lakmároztam az ízlésemnek több mint megfelelő hummuszt, a párom szépen bepuszilta a labneh nagy részét.
Szerencsére a végére azért sikerült becsatlakoznom, így teljes mértékben megértettem, hogy miért tűnt el ilyen hamar a tányérról. Egész egyszerűen azért, mert isteni finom volt. Nem ettem még túl sokszor labnehet, de a savanykás-sós ízvilága és krémes állaga teljesen levett a lábamról. Ki tudja, lehet, hogy megpróbálom majd otthon is elkészíteni. Az édesburgonya hasábokban sem kellett csalódnunk, tökéletes állagúra volt sütve minden darab: kívül néhol picit erősebben sült, belül omlós. Édes ízéhez különösen jól passzolt a fetás mártogatós.
Az általunk próbált hideg előételek mindegyike (a külön tálalt pita kivételével) gluténmentes volt, ami szerintem külön egy csodás dolog.
Kezdjük az egyetlennel olyan fogással, ami egyikünk tetszését sem nyerte el. A grillezett káposztás étel ízei valahogy nem álltak össze, és sajnos arányaiban ez sokkal nagyobb is volt, mint a többi fogás.
A másik két meleg mezzével azonban teljesen elégedettek voltunk. Spenót fanatikusként nagyon örültem a falafelnek, és nagyon izgalmasnak is találtam ezt az összeállítást. A marha koftával szemben kicsit szkeptikusak voltunk, mert inkább a húsmentes ételeket kedveljük, ennek ellenére nagyon pozitív csalódás volt ez a fogás is. Az ízek szuperül kiegészítették egymást, a koftához különösen passzolt a hummusz és az édeskésre sült paprika.
Desszertként egy házi tortát kóstoltunk narancskrémmel és csokoládéval. Szerintem mindent elárulok róla ha azt mondom, hogy előbb elfogyott a dolog, minthogy eszünkbe jutott volna lefotózni. Isteni finom volt.
A Twentysix nem egy mindennapi étterem, és ez az árain is meglátszik. Azonban abban az esetben ha az ember ünnepel valamit, vagy csak szívesen kilépne egy kicsit a megszokott hétköznapokból, bátran ajánlom, hiszen ebben a zöld oázisban biztosan fantasztikus élmény lesz. És szerencsére mentesen étkező barátokkal, ismerősökkel, családtaggal is bátran be lehet ide térni!
(Tudom, hogy a mellékhelységben fotózkodás már egy ideje nem divat, 🙂 de nézzétek meg ezt a mosdót… Szerintem teljesen érthető, hogy vágyat éreztem a kép készítésre.)
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.