Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Mindig csodálom azokat az embereket, akiknek jó az időbeosztásuk és elhivatottak. Nyáron mikor megismertem Dobisz Diát rögtön lenyűgözött a céltudatossága, és az élethez való hozzáállása. Gyorsan kiderült rólunk, hogy az étkezés mindkettőnknek nagy szenvedélye.
Pont ezért meghívtam magamhoz, hogy süssünk együtt egy jó süteményt, amihez hozott is egy csodás receptet. Persze a beszélgetés sem maradt el.
Dobisz Dia: Nagyjából öt évvel ezelőtt kezdtem el edzeni, két és fél éve pedig a Lekli – Oczella Team tagja vagyok, mint versenyző. Egy év a versenyzés szempontjából két részből áll: az egyik a versenyfelkészülés, amikor hihetetlen szigorú szabályoknak kell megfelelnie az étkezésemnek (ezt sportdietetikus állítja össze), olyankor nem nagyon sütök. A második félév a tömegelésről szól, amikor egész magas a kalórideficitem és a makrofelosztásom is más, ilyenkor lehet nagyon jókat sütni.
Tejérzékeny vagyok, édesanyám pedig cöliákiás, tojássárgája- és tejérzékeny, emiatt alakult ki, hogy inkább a mentes sütik irányába indultam el. Gyermekkorom óta sütök, kicsiként a szomszéd nénink nagyon sokat vigyázott rám. Ő tanított meg rengeteg mindenre, sokszor az ő receptjeit alakítom át “mentesre”.
Dobisz Dia: Mikor kiderültek az érzékenységeim az egy nehéz időszak volt, mert a sütés korábban is fontos szerepet kapott az életemben. De szerencsére gyorsan felismertem, hogy ugyan a mentes sütemények sok esetben drágák, de otthon is neki lehet állni a dolgoknak. Mikor elkezdtünk otthon sütni akkor sokféle dolgot megvettünk és kipróbáltunk, rengeteg katasztrofális eredmény született, de aztán elkészítettük az alapreceptjeinket, amikhez bármikor lehetett nyúlni.
Amikor a fitness bekerült az életembe, akkor elkezdtem direkt nagyon cukros, de tej- és gluténmentes sütiket csinálni a versenyekre. Ezek a receptek is okoztak kihívásokat, de nagyon élvezem amikor látom, hogy fél év diéta után milyen örömöt tud okozni egy-egy csapattársamnak az általam készített sütemény.
Dobisz Dia: Ha elmegyek egy olyan étterembe vagy eseményre ahol svédasztal van, az gyilkos. Szinte semmit nem tudok ilyenkor enni, mert biztosan még a zöldséget is vajon párolják. Ezerféle süti, pogácsa és semmiből nem ehetek. Otthon ez fel sem tűnik, mert bármit elkészítek magamnak, de ez ilyenkor elég nehéz. Vendégségben is van, hogy aranyosak, mert külön gondolnak rám, de azért valami kerül bele, amit nem ehetek. Nyilván ilyenkor nagyon nehéz megmondani, hogy meg sem kóstolhatom, pedig a házigazda jót szeretett volna, és külön dolgozott az étellel.
Dobisz Dia: Imádom a krémes dolgokat! Életem sütije egy banános-kókuszlisztes csokis piskóta, rajta habos karamellás krém, egyszerűen imádom. Tényleg minden, ami krémes azt imádom. Főételből imádom a leveseket és a vadast, de marhából vagy csirkéből inkább, és szigorúan tésztával!
Amikor azon gondolkoztunk, hogy mit kellene sütni rögtön előkerült a sütőtökös süti receptje. Ám mivel nem olyan rég én már hoztam nektek csodás sütőtökös recepteket, viszont az őszt mindenképp meg szerettük volna jeleníteni, így a gesztenyére esett a választásunk.
Szerencsére nem egy bonyolult receptről van szó, szimplán csak minden hozzávalót egy tálba rakunk, és összedolgozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Szuper egyszerű, gyors és isteni recept!
Jó étvágyat!
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.