Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Nos valóban, egy hölgy ott is dolgozott a kirakatban, valószínűleg az újabb batyukat készítette elő; és ha már itt vagyunk, lépjünk is be.
Amikor mi érkeztünk, egy átlagosan borongós és hűvös csütörtök estén, a hely egészen üresnek tűnt. Növényes, neonos, látványkonyhás, letisztult étterem, emelettel. Azt már egyből kiszúrtam, hogy felnézve az egyik neon mintha egy malac orrocska lenne, kiderült ez nem véletlen: a zhu malacot jelent, a batyucskák (a húsosak természetesen) pedig sertéshús felhasználásával készültek.
Annak ellenére, hogy pultszervíz van a helyen, szívesen kihozták nekünk az ételeket. Annyira jól néztek ki, hogy alig tudtam épp pár fotót csinálni róluk, muszáj volt megkóstolnom őket. A válogatáson mindegyik kapható batyuból (sertés – savanyított zöldség, sertés – zeller, rák, vega 1: cukkini – tojás, vega 2: gomba – üvegtészta – zöldség) legalább kettő volt. A tálalás is magáért beszélt: nagyon mutatós, színes és finom. Ám, hogy melyik batyu lett a kedvencem, azt nehéz lenne megmondani.
A párolt batyucskák érdekes módon rózsaszínűek voltak. A különbség köztük és a “sima” batyuk között az, hogy míg a “sima” batyukat megforgatják egy csepp olajon, addig a pároltak csak és kizárólag gőzölés által készülnek el. Nekem a “simák” ízlettek jobban, de kinek mi, természetesen.
A dim sumot ugyan nem én rendeltem, de egy harapás erejéig belekóstoltam. Ez egyébként az ún. kínai pogi, puha leveles tészta külsővel és fűszeres (császár)húsos töltelékkel, újhagymával.
A desszertek közül kikértük mindkét opciót: nekem mindkettő nagyon ízlett, a barátnőmnek viszont egyik sem igazán, de tudjátok mit? Így legalább kettő jutott nekem 🙂 A bogyó puding mangóval egy nagy kehelyben érkezett és tulajdonképpen hívhatjuk tápiókapudingnak véleményem szerint kókusztejjel és mangóval. A másik desszertet a leginkább a mochi-hoz tudnám hasonlítani, szezámkrémmel töltve és meleg, cukros lében tálalva. Mind elfogyott.
A zhao zhou teákkal pedig nem lehet mellé nyúlni, ráadásul egy kanna-utántöltés benne van az árban.
A 6 db-os batyuszett (éhes zhu) 1900 Ft-ba, a 12 db-os batyuszett (nagyon éhes zhu) pedig 3500 Ft-ba kerül, ez az ár vonatkozik a válogatásra is. Egy 12 darabos szettel már egyébként kellemesen jól is lehet lakni.
A párolt batyuk (5 db tofus, rákos és húsos gyöngygolyó) mind-mind 1900 Ft-ba kerülnek. A helyen a batyukon kívül kérhetünk még salátát (karalábé, tört uborka és korianderes tofu) 1000-2000 Ft között, valamint levest kis és nagy adagot is 6 vagy 12 batyuval, sertéses vagy rákos verzióban 2000-3500 Ft között. A desszertek 1200-1600 Ft-ért rendelhetőek. Az italok terén elérhetőek üdítők, teák és alkoholos italok is. Az üdítők (300-750 Ft) között találunk mangó és licsi italt is. A teák 700-1100 Ft közöttiek, az alkoholos italok pedig (sör & cider) 700-1200 Ft közötti áron rendelhetőek.
A kiszolgálás kedves volt, a fogások után pedig kaptunk egy-egy karamellát orosz felirattal. Ez nem is véletlen, hiszen a hely amellett, hogy igazi családi vállalkozásként működik, kínai és orosz “szülőktől” származik.
Fontos még megemlíteni, hogy az egyes fogások mellett piktogramokkal jelölték az allergéneket. A leggyakoribb allergén az étteremben a földimogyoró, a szójabab és a szezámmag, azonban rendeléskor mindenképpen érdemes érdeklődni az egyéb allergénekkel kapcsolatban is.
Fizetéskor feltűnt, hogy a neon malacorrocska mellett az étteremben itt-ott-amott, máshol is feltűnnek a hely névadói. Ami pedig kifejezetten tetszett, az a menülap (fűszer)növény ábrázolásokkal. Nézzétek csak, milyen szép!
Sajnos a hely viszonylag korán zár, mi is épp záráskor indultunk. Épp ekkor még beesett egy kisebb csapat, akiknek azért elvitelre elkészítették a választott, kisebb hadseregre való batyucska mennyiséget. De ide tuti, hogy visszajövök még!
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.