SweetDO szakácskönyv és próbasütés - Tesztevők
A desszertekről szóló SweetDo egy fantasztikus, 25 vegán, glutén -és finomított cukormentes receptet tartalmazó szakácskönyv.  

Szeretek enni, és ez egy meghatározó dolog az életemben. Ez talán senkit nem lep meg, tekintettel arra a tényre, hogy a Tesztevők bloggere vagyok. Amikor megismerkedtem Orsival gyorsan kiderült, hogy ez egy közös pont kettőnkben, majd az is, hogy ő azért sokkal tudatosabb nálam.

A harmadik találkozásunk lehetett, amikor elmesélte, hogy iszonyatosan izgatott, mert eddig senki nem tudta, de ma jelenik meg a szakácskönyvük, melyet egy barátnőjével közösen készítettek.

A desszertekről szóló SweetDO egy vegán, glutén- és finomított cukormentes ebook.

Nem kellett sok, hogy megbeszéljük, eljönnek hozzánk a könyv másik írójával, Dorkával. Megsütünk egy sütit és közben mesélnek nekem egy kicsit a SweetDO-ról.

Interjú

sweetdo

Lányok, nagyon örülök, hogy itt vagytok, meséljetek nekem a SweetDO-ról kicsit. 

Király Orsolya Boróka: Az ebookban 25+1 receptet mutatunk be, 50 oldalban. A 25 receptet ötösével, öt csoportra bontottuk. Az első csoport a  snackes rész. Olyan ételek, amit a mindennapokban magaddal tudsz vinni, ezek mind úgy vannak kialakítva, hogy olyan tápanyagtartalmuk legyen, hogy energiát adjanak.

Dobsonyi Dorka: Van egy reggelis rész, abban is öt recept van. Egy ünnepi, amelyben karácsonyi, születésnapi, vagy bármi más ünnepre készülő ételeket válogattunk össze. A mi legkedvencebb receptjeink a kesudiós banánkenyér, diós brownie keksz, tiramisu. Az utolsó csoport pedig a falatkák, amelyek tulajdonképpen golyók: zserbó golyó, barackos trüffel és mindenféle finomság. A +1 pedig egy ajándék, amit meg lehet csinálni.

Hogyan jött az ötlet, hogy együtt írjatok szakácskönyvet?

Király Orsolya Boróka: Dorka jógaoktató, én is nála jógázom, ott indult az ötletelés. Én edző és masszázsterapeutaként kerültem közel az egészségesebb, tudatosabb élethez és étkezéshez, ez hozott minket össze. Nagyon harmonikusan tudunk együtt dolgozni a Dorkával.

Dobsonyi Dorka: Van olyan recept, amelyik az egyikünk és van olyan, amelyik a másikunk “kreálmánya”. Eleinte senki nem tudta, hogy mibe vágtuk a fejszénket csak azt látták, hogy rengeteget sütünk. 3 hét alatt raktuk össze a recepteket és annyira jó érzés, hogy sikerült és készen van.

“Úristen, van egy saját szakácskönyvünk!”

Ma florentint sütünk, miért pont ezt választottátok?

Dobsonyi Dorka: Igazából nekem a diós brownie keksz a minden, azt kikísérleteztem. A florentin egy kicsit talán bonyolultabb recept, meg a karácsony közeledte miatt ez nagyon aktuális is.

Király Orsolya Boróka: Ha végig gondolom, hogy melyik az a karácsonyi süti, amit ha egészséges, ha nem, akkor is megennék, az biztosan a florentin lenne. Viszont tudom azt, hogy hogyan érzem magam azután, hogy megettem a cukros változatot. Az mindig nagyon megterhel.

Akármennyire kicsapongok az étkezésben tudom, hogy az édességeimet, a snackeket “tisztán” tudom tartani és ez egy óriási biztonságérzetet ad. Egyébként ez az, ami nagyon közös bennünk.  Ennek  a süteménynek az eredeti receptje nagyon tömény: cukor, karamell, vaj, tejszín, és annyira jó kicserélni a hozzávalókat, és megalkotni egy egészségesebb verzióban.

Amikor megbeszéltük, hogy lesz ez a könyv, mindenképp bele akartam venni a florentint és amikor sikerült átalakítani eredeti receptet, csak ültem a konyhapadlón és sírtam a boldogságtól. Ez egy amúgy is nehéz süti, hát még egészséges verzióban. Azt éreztem, hogy innentől bármit meg tudunk sütni.

Dobsonyi Dorka: Nekem a mákos-citromos loaf volt az, amit rengetegszer újra kellett készítenem, mert nem akart összejönni. De végül sikerült, és a “mindennapi” kategóriában tündököl most.

sweetdo

Recept

Hozzávalók:

  • 2 ek. rizsliszt
  • 2 ek. gluténmentes zabliszt
  • 30 gramm dió/pisztácia
  • 200 gramm szeletelt mandula
  • 4 ek. juharszirup
  • 2 ek. kókuszvirágcukor
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 2 ek. vegán vaj/margarin
  • 150 ml kókusztejszín
  • 1 narancs reszelt héja/kandírozott narancs
  • 1 teáskanál. fahéj
  • 1 tk, gyömbér

 

Kókusztejszínt, a vajat, kókuszolajat, kókuszcukrot és a juharszirupot egy lábasba tesszük, és elkezdjük felmelegíteni, közben beletesszük a kandírozott narancsot. Ha szépen minden felolvad, utána jöhet majd bele a többi hozzávaló. Fahéj, gyömbér, rizsliszt majd a zabliszt.

Ez után mehet bele az aprított dió és a szeletelt mandula. Szépen összedolgozzuk a masszát, közben pedig bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, légkeveréses funkcióra.  A masszából kikanalazunk sütőpapírra kis gombócokat, majd ha felmelegedett a sütő akkor 10 perc alatt készre sütjük a halmokat.

Ha megsült, gyorsan átpakoljuk egy vágódeszkára, majd betoljuk 15-20 percre a fagyasztóba.

Mielőtt kivennénk a fagyasztóból megolvasztjuk a csokit, majd belemártogatjuk a florentinek alját. Ezután mehet még egy órára a hűtőbe.

Utána ehető is, jó étvágyat!

Keressétek bátran a SweetDO szakácskönyvet, tökéletes ajándék lehet a karácsonyfa alá, és biztos, hogy imádni fogja az, akit megajándékozol vele. Persze magának is bátran megveheti az ember!

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *