Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Az alábbi finomságok csupán néhány hozzávaló segítségével gyorsan, változatosan és nem utolsó sorban jól variálható módon (akár a mentesség sincs kizárva) készíthetőek el. És még csak nem is kell mélyen a pénztárcátokba nyúlni a kivitelezésükhöz.
Az alapanyagigény meglehetősen egyszerű 2 + 1 összetevős étel, nem kell hozzá más csak:
Főzzük elő a kelbimbót. Mialatt ez a művelet történik, melegítsük be a sütőt, és készítsük ki a bacont. A hosszú szeleteket érdemes keresztben kettévágni. A megfőtt és leszűrt kelbimbókat ezután egyesével csavarjuk bele a bacon-be, majd a kis gombócokat szúrjuk fel 3-5-ösével a nyárstűre.
Az elkészült nyársakat ezután helyezzük sütőpapírral együtt a tepsire és tegyük be az előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 15 percre, légkeveréssel. És íme: egy csodás gluténmentes és tejmentes snacket kaptunk, ráadásul még arra is van esély, hogy akik ódzkodnak a kelbimbótól mégis elcsábulnak és rájönnek, hogy annyira nem is borzasztó.
Tipp: A fűszerezéssel óvatosan. Mivel általában a bacon meglehetősen sós, így várjuk meg, amíg megsülnek a nyársra szúrt gombócok, ezután gondolkozzunk csak extra ízesítésen.
Hozzávalónak szerezzünk be:
A tésztából főzzünk ki egy kis adagot (a vendégség méretétől függően is, de kb. 30-50 db tésztát). Miközben fő a tészta (ne főzzük nagyon szét) vágjunk kisebb (kb. 1 x 1 cm-s) kockákat a sajtból, illetve a bazsalikom kisebb leveleit tépjük le a növényről és mossuk meg őket. Miután elkészült a tészta, szűrjük le, és fentről lefelé, tészta – bazsalikom levél – sajt sorrendben szúrjuk fel őket a fogpálcikára. Az általunk választott szósszal tálalhatjuk!
Nos vendégvárónak sem utolsó, pláne egy kis olívaolajjal meglocsolva és oregánóval megszórva. Fun fact, hogy advent alkalmából akár karácsonyi cukorpálca formában is elrendezhetitek, így még inkább ráhangolódva az ünnepekre, ráadásul ha van otthon oregáno (szárított is megfelelő) és olívaolaj, akkor mindössze két hozzávalót kell megvásárolni.
Ráadásul szuper módon variálhatóak, akár gluténmentesen, tejmentesen és vegetáriánus (illetve vegán) módon is elkészíthetőek.
A képen látható mini szendvicsek mind olívás bagett alapon készültek céklás hummusszal, fűszeres vajkrémmel, és végül home-made sütőtökkrémmel. (Ez gyakorlatilag előre megsütött és pépesített sütőtök egy kis lilahagymával és fűszerekkel.) A színes “kencékkel” egyszerűen feldobhatjuk a vendégváró falatokat. Ráadásul, ha idén a mézeskalács sütés helyett használhatod a formanyomókat inkább sajthoz, avokádóhoz, vagy akár sonkához is! Mini szendvics összeállítás természetesen működik akár gluténmentes alappal, vagy vegán sajttal is, akár csak zöldség(krém)ekkel, vagy zöld levelekkel, de dobhatunk rá egy-egy szeletet a kedvenc sonkánkból is.
Tipp: Egyes szupermarketekben található kenyér szeletelővel szép egyforma szeletek készíthetők, így megspórolhatjuk magunknak az otthoni szeletelést.
Ehhez mindössze:
A kis batyuk összekötözéséhez a legelegánsabb megoldás az újhagyma zöld levele. Amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre, használhatunk parenyica sajtot, vagy egyszerűen csak megtűzhetjük egy fogpálcikával a tetején.
Alapja egy szép, formás körte fele, ezt meg is pucolhatjuk, ha úgy tetszik. A szemei, és az orra szegfűszegből készültek.
Miután a körtét előkészítettük, kockázzunk fel sajtot, mossuk meg a koktélparadicsomot, készítsük elő a mini mozzarella golyókat, vagy igazából akármit, ami még épp van otthon, és alkalmas lehet. Nálam került a sünire pl. kaliforniai paprika, csemege uborka és kígyóuborka is. A pálcikákat szúrjuk bele az előkészített kis kockákba és golyókba, majd szépen szúrjuk rá őket a süni hátára, és voilá! Kész is.
Ehhez szükségünk lesz még mindenféle (színes) gyümölcsre, hiszen a végeredmény minél színesebb annál dekoratívabb, illetve a korábban már használt hosszú nyárstűkre. Készítsük elő, és mossuk meg a gyümölcsöket. Én ezúttal banánt, szőlőt, mandarint és áfonyát választottam.
Tipp: a banánt érdemes vastagabb szeletekre vágni, hogy lapjával át lehessen majd szúrni rajta a pálcát, és ne törjön ketté a banánszeletünk.
Miután mindent előkészítettünk kezdjük el felszúrni az egyes gyümölcsöket, majd a kész nyárspálcákat szúrjuk a körtébe a képen látható módon. A páva szeme két szegfűszeg, az csőre pedig egy kis csücsök répa. Ennyire egyszerű és nagyon mutatós a gyümölcstál újragondolva.
Ehhez 3 vagy több csodás, színes kaliforniai paprikára lesz szükségünk, melyeket alapos mosás után megskalpolunk. A kisvonat sok mindent szállíthat, nálam most pucolt, hosszúra szeletelt répát és kígyóuborkát, valamint egy egyszerű zöldségmix salátát vitt. De tehetünk még bele akár mozzarella golyókat, felgöngyölt sonkát, vagy bármi mást is, ami az eszünkbe jut. A kerekek (lehet kettő vagy 4 is kocsinként) uborkaszeletből készülnek, a vonat mellé pedig tálalhatunk humuszt vagy bármilyen mást dipet mártogatósként a répához és az uborkához! Lehet, hogy így a gyerkőcök is szívesebben eszik majd meg a zöldségeket?
Vegyünk egy zacskó burgonyaszirmot (nem a hagyományos értelemben vett chips, hanem burgonyaszirom, ami lehet fűszerezett is, mert az még egy plusz íz), és egy pár paradicsomot. Mossuk meg, és vágjuk apróra, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, vagy bármi mással. Az elkészült paradicsomos pépet kanalazzuk rá a burgonyaszirmokra, tegyünk a tetejére egy-egy bazsalikomlevelet, és kész is! Tényleg 2 perc volt? Talán még annyi sem! A paradicsom természetesen helyettesíthető például ajvárral, padlizsánkrémmel, humusszal, vagy egyéb feltéttel is.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.