Összegyűjtöttük a 2022-es várható torta trendeket - Tesztevők

Összegyűjtöttük a 2022-es várható torta trendeket

Ladila Viktória
Az elkészítéssel bátran lehet otthon is kísérletezni. Ki melyiket próbálja ki először?

Indul az új év, előttünk még a sok-sok szülinap, évforduló vagy más “tortát kívánó” esemény. Ebben a cikkemben összegyűjtöttem nektek az idei év várható torta trendjeit, hogy 2022-ben mindenki a legmenőbb süteményekkel lephesse meg szeretteit. Az elkészítéssel bátran lehet otthon is kísérletezni. Ki melyiket próbálja ki először?

Geóda torta

Nem túl nehéz elkészíteni, nagyon látványos, és tökéletesen illik nagyobb eseményekre vagy akár esküvőkre is. A kivitelezés elsőre bonyolultnak tűnhet, de egy bármilyen krémmel megtöltött tortán kívül, csak néhány dologra lesz hozzá szükségünk:

  • Többféle színű fondantot vagy marcipánt összekeverve érhetjük el a kívánt a márványos hatást.
  • Tetszőleges színű cukorkristályokkal pedig kialakíthatjuk az ásvány-szerű felületet.

Többszintes vagy egyszintes verzióban is elkészíthető.

Fault line vagyis “törésvonal” torta

A torta alsó, felső vagy akár mindkét részét egy vastag csíkban, több rétegben átkenjük vajkrémmel vagy bármilyen más burkolókrémmel. Egyszerű díszítés, mégis sokat tud dobni a látványon.

Minden, ami csoki

A statisztikák alapján csokis sütikből idén sem lesz hiány. A tömör csoki tortákat könnyen feldobhatjuk gyümölcsökkel vagy egyéb színes díszekkel, de akár csokiból is készíthetünk egyszerű díszítő elemeket.

Mini vagy kétszemélyes torta

Bármilyen alkalomra tökéletes lehet. Előnyei közé tartozik, hogy mérete miatt diéta alatt sem tudunk sokat enni belőle, és “tetriseznünk” sem kell nagyon a hűtőben, hogy helyet találjunk neki. Nálam nagy kedvenc, ha évfordulós randiról vagy baráti szülinapról van szó.

Cupcake

A mini torták mellett a mini desszertek is hangsúlyt kapnak idén. Elkészítésük nem csak egyszerűbb, de időhatékonyabb is. Bármilyen eseményen, összejövetelen megállja a helyét, kis falatként könnyen magaddal is tudod vinni. Bármilyen krémmel tölthetjük és díszíthetjük. Én általában a karácsonyról megmaradt (már ha marad) csokikat szoktam felhasználni.

Drip cake, azaz “csokicsorgatásos” torta

Ha nincs ötleted, akkor tökéletes mentőöv ez a díszítési technika. Bármilyen ízű- vagy színű csokival elkészíthető. Csokimaradék felhasználására szintén tökéletes.

Vörösbársony torta

Egyedi színe miatt én általában Valentin-napra szoktam elkészíteni, de randi estre is szuper ötlet lehet. A vöröses szín piros ételfestékkel érhető el, melyet a kakaóporral vagy csokival készülő piskóta tésztájába kell keverni. Tölteléke általában porcukorral kikevert krémsajt vagy mascarpone.

Szögletes torta

Nagyobb összejövetel esetén ideálisabb szögletes formában elkészíteni a tortát, több szeletre vágható és ugyanolyan látványosan lehet díszíteni, mint a hagyományos kör alakú süteményeket.

Mentes torta

Idén előtérbe kerülnek az egészségesebb, “mentes” édességek. Több cukrászda kínálatában is találkozhatunk már valamilyen mentes süteménnyel és egyre többen kísérleteznek vele otthon is. Egy jó recepttel, a vendégek sem külsőleg, sem ízben nem fogják észrevenni, hogy a tortát cukor-, glutén-, laktóz- vagy akár tojásmentesen készítettünk el.

A következő cikkemben megosztok majd veletek pár tippet, hogy mit mivel tudtok helyettesíteni.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *