Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Az étterem modern és elegáns, érződik, hogy itt bizony minőségre lehet számítani. Nem a szokásos trattoria típusú olasz éttermek közé tartozik, inkább amolyan “fancy” hely, szorongások nélkül. Pizza nincs, de cserébe bőséges a választék a tengeri herkentyűk, tészták, halak és rizottók között.
Nőként sokszor szembesülök, azzal a problémával, hogy a legkisebb táskámat sem tudom a megfelelő helyre pakolni, főleg kétszemélyes asztalnál, úgyhogy nagyon hálás voltam, amikor a felszolgálótól kaptam egy asztalra helyezhető táskatartót.
Az ital és étlap mellé kaptunk egy hetente/kéthetente változó Chef ajánlatot is, valamint tájékoztatást az előző napi eseményből fennmaradt ételkülönlegességekről.
Ha tematikus étterembe megyek, akkor mindig próbálok az adott nemzet italai közül választani, úgyhogy, amíg végigböngésztük az étlapot, addig kértünk egy olasz Peroni sört (1290Ft ) és egy Hugot (1990 Ft).
Az olasz borok és proseccók mellett magyar, francia, német és még új-zélandi borokat is találunk az itallapon. Mi csak az olasz fehérborokból kóstoltunk, volt, ami kevésbé nyerte el a tetszésünket, de volt olyan is, amire másnap egyből rá is kerestem, hogy honnan tudnék beszerezni itthonra is.
Előző nap osztriga estet tartottak, amit még egyikünk sem próbált soha, ezért kaptunk az alkalmon, hogy itt az ideje megkóstolni. “Hátha nem ízlik” alapon, kértünk előételként még egy vajban és brandyben áztatott Szent Jakab-kagylót is.
Bár “használati utasítást” nem kaptunk az osztrigához (lehet csak azért mert túlságosan magabiztosan rendeltük), rövid próbálkozás után sikerült elfogyasztanunk, és sajnos nagyon nem nyerte el a tetszésünket. Annyira sós tengeri íze volt, hogy a rácsepegtetett citromlé sem segített rajta. De ez egyéni preferencia, ki mennyire szereti ezeket a különlegességeket. (Úgy tűnik, mi nem. 😀 )
Szerencsére nem volt időnk, hogy az osztrigás rossz élményünk megbélyegezze az esténket, mert egyből hozták is a másik előételünket.
Az enyhén barnított vajas, brandys Szent-Jakab kagylókat (3950 Ft) kagylóhéjban tálalták, morzsával. A tengeri ételeket sajnos könnyű elrontani, általában túlfőzik/sütik, de itt sikerült elérni azt a krémesebb ízt és tökéletes állagot, amire már ránézésre számítottunk. Egyszerűen zseni volt!
A tengeri herkentyűs főétel látványa két meglepetést is okozott. Az étlapon szereplő “sült” kifejezés helyett, inkább a “ropogósra sütött” vagy “bundázott” szavak egyike jellemezte inkább. Mentségükre szóljon, ha angolul (fried) vagy olaszul (fritto) rendeltünk volna, akkor nem ér meglepetés. A fordítási félreértés amiatt lehet, hogy mindkét szakács olasz nemzetiségű.
Elsőre kevésnek tűnt a tölcsér alakú tál miatt és el is elgondolkoztam, hogy ezt lehet inkább nekem kellett volna kérnem, de a desszerthez közeledve kiderült, hogy tévedtem, és mindkét főétel nagyon laktató volt.
A garnéla és a tintahal mellé salit és kis tálban cukkinis krémet tálaltak. Tökéletes állagú volt a kényesebben elkészíthető tintahal is. A vajas – parmezános spenót nagy adag volt a megszokottakhoz képest, viszont sajnos nem lehetett érezni a parmezános ízt.
A fettucine, az olasz konyhára jellemzően, al dantéra volt főzve. A branzinot, apróra szelve keverték a tésztába és sült, színes koktélparadicsomokkal tálalták. A szósz, a tipikus pár összetevős alapanyagokból állt össze, parádésan finom volt, viszont a várt prosecco íz nem volt annyira kiérezhető. A legtöbb tésztát egyébként helyben készítik, eredeti olasz alapanyagokból.
A tökéletesen roppanó, enyhén kakaós cannolo tésztáját, mézzel édesített ricottás krémmel töltötték meg. Tökéletes összhang!
És amiért mindenképp visszamennék, az a tiramisu! Bevallom őszintén, elsőre nem voltam oda érte.
Olaszországi munkám miatt szinte kötelezően kóstoltam mindenhol ezt az egyszerű, de annál könnyebben elrontható desszertet. A megszokott, kávétól eláztatott babapiskóta rétegek között, a már egy vagy több nappal előre elkészített mascarponés krémtől nehezen vonatkoztattam el.
Itt frissen készítik, az épphogy kávéba mártott babapiskótára egy több tojássárgájával készült mascarponés habkönnyű krémet tesznek. Az 50-50 Tiramisu név miatt, egyik felét kakaóporral, a másikat pedig erdei gyümölcs mártással és bogyós gyümikkel díszítik.
Hogy még legyen elég energiánk lesétálni a bőséges vacsit, kértünk egy ristrettot (750 Ft) is. Mauro Premium kávéval dolgoznak. Sajnos kicsit odaégették a kávét, ezért a kelleténél keserűbb volt.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.