Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
És mielőtt még belevágnánk valóban a receptbe és a sütögetésbe, hagy meséljek pár szót a finomság történetéről is, mely nem más, mint a Pavlova! Anna Pavlova a 20. század egyik leghíresebb tehetsége volt. Kora kiemelkedő orosz balerinája, aki bármerre járt, séfek tucatjait ihlette meg könnyed és légies mozgásával. A desszertet illetően szerte a világban (Új-Zélandtól az USÁ-ig) pedig rövidesen “cicaharc” indult, hogy ki és hol találta ki először a művésznő ihlette híres-neves desszertet!
A Pavlova torta, habár sokan ódzkodnak tőle, kevésbé bonyolult, mint hinnénk. A lenti recept segítségével pedig remélhetőleg a legnehezebb lépés az lesz, hogy kiválasszuk, milyen gyümölcs kerüljön a tetejére!
Az alaphoz, a vegán gyümölcskrémhez, habhoz + feltéthez egy kb. 8-10 szeletes tortához (bár ha engem kérdeztek, akkor 4 szelet… én szóltam, hogy eteti magát).
(Opcionális választás, én a bogyósokat javaslom, de legalábbis mindenképpen olyat, ami nem “folyós”, ízlés szerinti mennyiségben.)
Első lépésként az alapot készítjük el, mert ennek viszonylag hosszabb idő kell a sütőben. Feltörjük a 4 tojást: fontos, hogy csak a fehérjét használjuk fel, a sárgáját kezelje mindenki a legjobb belátása szerint. A 4 fehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a csipet sót, majd jól összekeverjük, és elkezdjük habbá verni a “masszát”; ezt megkönnyíthetjük azzal, ha adunk hozzá kb. 10 csepp citromlevet is!
Miután a habot szépen felvertük, helyezzük egy sütőpapírral leterített tepsire és próbáljunk egy fészek formát létrehozni belőle. Ezután helyezzük be a sütőbe, és légkeveréssel süssük 140 C°-on 70 percig!
Miután az alap sínen van, kezdhetjük a tetejére kerülő gyümölcsös krém elkészítését! Ehhez én vegán kókuszkrémet használtam, ezt (hogy valami színe is legyen) egy kis áfonyával bolondítottam meg. Éppen elég csak összeturmixolni, és amint kész, már kerülhet is a tetejére!
Ezt követően elkészítjük a habot, mely hasonlóan gyors és egyszerű folyamat lesz, mint a fenti két alkotóelem kivitelezése: a vegán habtejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, és habbá verjük, majd ráhelyezzük az alapot fedő gyümölcskrémre.
Tortánk megkoronázásaképp pedig használhatunk különféle gyümölcsöket. Én a bogyósokat ajánlom, de érdemes megjegyezni, hogy a gyümölcsöket már csak közvetlenül tálalás előtt helyezzük fel a tortára, különben összeesik a súly, és az akarva-akaratlanul előforduló gyümölcslé miatt.
Köszi, hogy velem sütöttetek ismét! 🙂
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.