Légies kísértés: glutén- és tejmentes Pavlova ♥ - Tesztevők

Légies kísértés: glutén- és tejmentes Pavlova ♥

Bohus Dorka
A Pavlova torta, habár sokan ódzkodnak tőle, kevésbé bonyolult, mint hinnénk.

Gondoltatok már olyan desszertre, ami nemcsak habkönnyűségével, de az ízével és a különlegességével is garantált sikert arat? Hoztam nektek egyet! Vigyázat: nagyon eteti magát!

És mielőtt még belevágnánk valóban a receptbe és a sütögetésbe, hagy meséljek pár szót a finomság történetéről is, mely nem más, mint a Pavlova! Anna Pavlova a 20. század egyik leghíresebb tehetsége volt. Kora kiemelkedő orosz balerinája, aki bármerre járt, séfek tucatjait ihlette meg könnyed és légies mozgásával. A desszertet illetően szerte a világban (Új-Zélandtól az USÁ-ig) pedig rövidesen “cicaharc” indult, hogy ki és hol találta ki először a művésznő ihlette híres-neves desszertet!

A Pavlova torta, habár sokan ódzkodnak tőle, kevésbé bonyolult, mint hinnénk. A lenti recept segítségével pedig remélhetőleg a legnehezebb lépés az lesz, hogy kiválasszuk, milyen gyümölcs kerüljön a tetejére!

Hozzávalók:

Az alaphoz, a vegán gyümölcskrémhez, habhoz + feltéthez egy kb. 8-10 szeletes tortához (bár ha engem kérdeztek, akkor 4 szelet… én szóltam, hogy eteti magát).

Alap:

  • 4 tojásfehérje (L-es tojás, ha kisebb a tojás csökkentsük a cukor mennyiségét is egy-két dekával)
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 10 csepp citromlé

Vegán gyümölcskrém:

  • 200 ml kókuszkrém

Vegán hab:

  • 1 ek porcukor
  • 200 ml vegán habtejszín

Feltét:

(Opcionális választás, én a bogyósokat javaslom, de legalábbis mindenképpen olyat, ami nem “folyós”, ízlés szerinti mennyiségben.)

  • áfonya
  • málna
  • gránátalma

Elkészítés:

Első lépésként az alapot készítjük el, mert ennek viszonylag hosszabb idő kell a sütőben. Feltörjük a 4 tojást: fontos, hogy csak a fehérjét használjuk fel, a sárgáját kezelje mindenki a legjobb belátása szerint. A 4 fehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a csipet sót, majd jól összekeverjük, és elkezdjük habbá verni a “masszát”; ezt megkönnyíthetjük azzal, ha adunk hozzá kb. 10 csepp citromlevet is!

Miután a habot szépen felvertük, helyezzük egy sütőpapírral leterített tepsire és próbáljunk egy fészek formát létrehozni belőle. Ezután helyezzük be a sütőbe, és légkeveréssel süssük 140 C°-on 70 percig!

Miután az alap sínen van, kezdhetjük a tetejére kerülő gyümölcsös krém elkészítését! Ehhez én vegán kókuszkrémet használtam, ezt (hogy valami színe is legyen) egy kis áfonyával bolondítottam meg. Éppen elég csak összeturmixolni, és amint kész, már kerülhet is a tetejére!

Ezt követően elkészítjük a habot, mely hasonlóan gyors és egyszerű folyamat lesz, mint a fenti két alkotóelem kivitelezése: a vegán habtejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, és habbá verjük, majd ráhelyezzük az alapot fedő gyümölcskrémre.

Tortánk megkoronázásaképp pedig használhatunk különféle gyümölcsöket. Én a bogyósokat ajánlom, de érdemes megjegyezni, hogy a gyümölcsöket már csak közvetlenül tálalás előtt helyezzük fel a tortára, különben összeesik a súly, és az akarva-akaratlanul előforduló gyümölcslé miatt.

Nagyon sok szeretettel ajánlom ezt a receptet mindenkinek, aki szeret kísérletezni, és valami új, izgalmas receptet kipróbálni, illetve akár azoknak is, akik a közelgő Valentin-napra valami különlegessel szeretnének előrukkolni! (A fészek helyett szív alakzat is formázható! 😉 )

Köszi, hogy velem sütöttetek ismét! 🙂

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *