Az én ázsiai levesem - Tesztevők
Télen gyakran előfordul, hogy csak egy forró levesre vágyom ebéd, vagy vacsora gyanánt. Ha ezzel néha ti is így vagytok, mindenképp tartsatok velem, mert megmutatom, milyen az én ázsiai levesem!

Télen gyakran előfordul, hogy csak egy forró levesre vágyom ebéd, vagy vacsora gyanánt. Ha ezzel néha ti is így vagytok, mindenképp tartsatok velem, mert megmutatom, hogy rengeteg leves főzése és egy ázsiai Youtube videó megtekintése után milyen az én levesem!

Ami nagyon fontos, hogy mindenképp legyetek türelmesek, ugyanis ez a fogás legalább 8-10 órát igényel majd az életetekből. Viszont közben otthon minden mást is lehet csinálni. Arra pedig készüljetek, hogy ezt csak nagy adagban érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 2,5 kg csontos hús (én általában csirkéből és marhából készítem vegyesen)
  • 1 kg sárgarépa
  • 500 gramm csiperke gomba
  • 100 gramm shitake gomba
  • 1 fej hagyma és 1 fokhagyma
  • 1 póréhagyma
  • 2 nagyobb darab gyömbér
  • 2 nori lap
  • 2-3 szem ánizs
  • 2 evőkanál só
  • 1 kiskanál bors
  • 1 kiskanál koriander
  • 3 evőkanál halszósz
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • + 6-8 darab tojás, 2 dl szójaszósz és 2 dl víz

 

levesem

A tálaláshoz:

  • mungóbabcsíra
  • spenótlevél
  • ázsiai rizstészta
  • friss koriander (ha sikerül kapnunk)

Elkészítés:

A húsokat/csontokat feltesszük egy nagy lábasban körülbelül 5 liter vízzel magas lángon főni. Közben a zöldségeket megpucoljuk és ízlés szerint feldaraboljuk őket. Ha már felhabosodott a húslénk akkor leöntjük a vizet, kiszedegetjük a húsokat és teljesen elmossuk a lábasunkat, majd mehetnek bele vissza a húsok és 6-6,5 liter víz. Most alacsony lángon kezdjük forralni, amikor pedig már elkezd bugyogni, akkor mehet bele a sárgarépa, a gombák, a hagymák és a gyömbér. Közben a fűszereket egy tapadás mentes edényben lepirítjuk. Ha főtt már a leves körülbelül két órát, akkor mehetnek bele a fűszerek, a szójaszósz, a halszósz és a nori lap. Így tovább főzzük még 3-4 órán át. Ha kész akkor hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.

A tojásokat 6 és fél perc alatt megfőzzük, megpucoljuk majd egy zárható dobozba tesszük őket. Mehet majd rá a szójaszósz és a víz, így rakjuk hűtőbe addig, míg a leves ki nem hűl.

Miután lehűlt egy szűrő segítségével leszűrjük. Én külön dobozba szoktam ilyenkor rakni a zöldségeket, és ha olyan volt az alapom, akkor a húst is. Így majd tálálásnál csak elő kell venni.

Tálalás:

Mikor fogyasztjuk vegyünk ki a nagy lábasból annyit, amennyit megeszünk és csak azt forraljuk fel.

Egy nagy szájú tányérra elhelyezzük a tésztát, a gombákat, a répát, húst, spenótlevelet és mungóbabcsírát, majd merjünk rá a forrásban lévő levesből. Igény szerint rakhatunk bele csípőset is és már lehet is fogyasztani!

levesem

Remélem elnyerte a tetszéseteket a levesem, jó étvágyat!

Ha pedig inkább egy jó helyen ennél egy pho levest, olvasd el Adri cikkét!

 

(borítókép: https://www.shutterstock.com/hu/image-photo/ramen-soup-noodles-pork-mushrooms-eggs-1826511080)

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *