Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Manapság már nem kell keresgélnünk speciális üzleteket, mert szinte a legközelebbi kisboltból is beszerezhetőek a különböző édesítőszerek. Könnyen kicserélhetőek bármilyen receptben. Érdemes közben kóstolgatni, hogy a számunkra megfelelő édességet eltaláljuk.
Az egyik legnépszerűbb mesterséges édesítőszer, ami a stevia és az eritrit keveréke.
Nevéből adódóan, hogy elérjük a hagyományos cukortól már megszokott édes ízt, elég ha a receptben megadott cukormennyiség negyed részét használjuk.
–cukorbetegek is nyugodtan használhatják
-mellékíz mentes
-nem emeli meg a vércukorszintet
-kalóriamentes
-gazdaságos, mivel negyed annyi kell belőle, mint a hagyományos cukorból
A cukor erjesztése során állítják elő. Én ezt használom a legszívesebben, ha magamnak sütök, mert nem annyira édes ízben, mint a cukor. Akik hozzám hasonlóan az étcsokit részesítik előnyben a tejcsoki helyett, nekik szívesen ajánlom.
Megtalálható már kristály és por állagban is, valamint vaníliás ízesítésben.
-kalóriamentes
-nem emeli meg a vércukorszintet
-cukorbetegek is fogyaszthatják
-gyorsan kiürül a szervezetből
-sokkal gyengébb az édesítőereje, mint a kristálycukornak
-nem gazdaságos, a megszokott édesebb íz eléréséhez sokkal több kell belőle
-enyhe mellékíze van
-160C fölött veszít édes ízéből
Legtermészetesebb édesítőszer, a jázminkapóca növény leveléből állítják elő. Állagától függően (por, levél, csepp) édesítő ereje több százszorosa is lehet a cukorénál.
-nincs mellékhatása
-gazdag antioxidánsokban
-cukorbetegek is fogyaszthatják
-otthon is ültethetünk magunknak
-nem emeli meg a vércukorszintet
-gazdaságos, kevesebb kell belőle a várt édes íz eléréséhez
-mellékíze van
A nyírfacukor rostjaiból állítják elő. Bizonyos gyümölcsökben is megtalálható pl.: szilva vagy bogyós gyümölcsök.
-kisebb vércukorszint emelkedés, mint a hagyományos cukornál
-édessége megegyezik a cukoréval
– nem károsítja a fogak egészségét a hagyományos cukorral ellentétben
-nem kalóriamentes, 100g kb. 240 kalóriát tartalmaz
-nagy mennyiségű fogyasztása mellékhatással jár (puffadás, hasmenés)
Legrégebbről ismert természetes édesítőszer.
-antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatású
-majdnem olyan édes, mint a cukor
-vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag
-lassan szívódik fel
-hasonló hatással van a vércukorszintre, mint a cukor
Az érettebb, kívül már barna pöttyös banán nem csak édesítésre alkalmas, hanem pürésítve kiválthatjuk vele a tojást is.
Puha, szaftos állagot ad a tésztának, ami több nap után se szárad ki. (Ha marad belőle :D)
Használhatjuk piskótákhoz, banánkenyérhez, palacsintához, muffinhoz.
Csak a puha datolyák alkalmasak az édes íz kiváltására. Ragacsos állagának köszönhetően kötőanyagként is funkcionál.
Energiaszeleteket/golyókat, különböző krémeket és töltelékeket készíthetünk belőle. A vegán desszertek fő alapanyagaként szokták használni.
A datolyához hasonlóan ragacsos állaga miatt szintén jól funkcionál kötőanyagként is.
Alkalmas bármilyen süteménybe vagy krémekbe.
Összességében mindenkinek egyéni ízlése szerint, és a táplálkozásába leginkább beillő édesítésre alkalmas alapanyagok kiválasztására kell törekednie, mikor úgy dönt felhagy a hagyományos finomított cukor fogyasztásával. Kísérletezzetek bátran, hiszen minden ember más, sőt akár receptje is válogathatja melyik lesz a legmegfelelőbb választás.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.