Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Sajnos a lencse az újévet leszámítva nem igazán van a figyelem középpontjában, habár nagyon is megérdemelné tekintve, hogy nemcsak finom, de egészséges is. A bőrre és az emésztésre gyakorolt hatása pedig több szempontból is igazolt így nem véletlen, hogy egy csoda kaja és nem mellesleg nagyon laktató is! Magánál a salátánál azonban még jobban mozgatta a fantáziámat a dresszing, melyhez olyan alapanyagokat is használtam, amelyeket korábban még nem és azt kell mondjam, a lencsesalátának rövidesen már csak hűlt helye maradt!
A salátához felhasznált alapanyagok természetesen ízlés szerint variálhatók. Adhatunk hozzá más összetevőket és kihagyhatjuk azokat, amelyekben nem vagyunk biztosak. Habár szerintem érdemes kísérletezni, mert még az is lehet, hogy rájövünk, hogy nagyon is finomnak találunk valamit, amiről korábban nem is gondoltuk volna.
Először is (ha egy picit előrelátóbbak vagytok mint én), áztassátok be a lencsét egy rövid időre. Erre azért van szükség, hogy a főzési időt némileg redukáljuk. Ha ez megvan, még a saláta elkészítése előtt mint nulladik lépés, akkor első lépésként kezdhetünk mindjárt azzal, hogy feltesszük a lencsét főni.
Ezután következik a többi hozzávaló mosása, pucolása és felszeletelése kisebb kockákra. Azt már előre jelzem, hogy a mangóval lesz a legnehezebb dolgunk (javasolt puhábbat venni, nem pedig a kőkeményet), ugyanakkor nem érdemes kihagyni, mert nagyon szuperül fog passzolni az egészhez, majd meglátjátok! (Tipp: a Youtube-on találtok különféle videókat arra vonatkozóan, hogy hogyan érdemes nekiállni egy mangónak.)
Ha az összes zöldség (és gyümölcs) felkockázva, valamint a petrezselyem is beleaprítva, akkor eddigre bizonyára már a lencse is megfőtt. Érdemes leszűréskor egy kicsi hideg vízzel átöblíteni, hogy ne tűzforrón kerüljön bele a saláta többi részébe. Ezután jöhet is a dresszing!
A dresszinghez (hasonlóan az alaphoz) az ízlésvilágunktól függően szabadon adhatunk hozzá többet vagy kevesebbet az egyes elemekből. Első próbálkozásra érdemes az eredeti receptet követni, amiben egyszerre vannak jelen az édes, a savanykás és a kesernyés ízjegyek is!
A feladat, hogy az összes felsorolt alapanyagot alaposan keverjük össze (a fokhagymát érdemes egy fokhagymanyomóval összetörni), majd mixeljük el a salátaalappal! Ha ez megvan, a saláta már fogyasztható is. Amennyiben még szeretnénk, a dresszing alapanyagai közül adjunk hozzá akár extra citromlevet vagy rizsecetet a savanykás íz kedvéért. Esetleg agávé szirupot, ha édesebben szeretjük, vagy extra fokhagymát, chili szeleteket, ha inkább a csípős, fűszeres irányba indulnánk el!
Köszi, hogy velem alkottatok ismét, jó étvágyat kívánok ehhez az igazán vitamindús tavaszi superfoodhoz! 😉
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.