A kedvenc epres csokimousse receptem ❤️ - Tesztevők
Jól be is vásároltam, hogy elkészítsem az utóbbi idők egyik legjobb felfedezését, már ami a recepteket illeti: az epres csokimousse-t!

Na végre ismét elindult az import eperszezon. Bár közel sem olyan jó, mint a hazai eperszezon, de azért ez is megteszi. Jól be is vásároltam, hogy elkészítsem az utóbbi idők egyik legjobb felfedezését, már ami a recepteket illeti, az epres csokimousse-t!

A mindössze 5 hozzávalóból elkészíthető finomság amellett, hogy gyorsan és meglepően egyszerűen megvan, még gluténmentes is, ráadásul laktózmentes, vagy akár vegán verzióban is kipróbálható!

Nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók kb. 4-6 főre, bár ha engem kérdeztek inkább csak kettőre, mert olyan finom!

  • 1 doboz 500 grammos eper
  • 2 tojássárgája
  • 1 (nagy) evőkanál kristálycukor
  • 200 ml főzőkrém (ez lehet laktózmentes vagy lehet próbálkozni vegán krémmel is!)
  • 1 tábla étcsoki (rátok bízom, hány százalékos, én 70%-osat használtam, de ne feledjétek, minél édesebb csokival dolgoztok, annál kevesebb cukor kell bele, nehogy ehetetlenül édes legyen a végeredmény!)

Első lépésként mossuk meg és pucoljuk meg az epreket, valamint terítsünk egy lapos (de peremmel rendelkező) tálba a sütőpapírt. Miután ezzel megvagyunk, igyekezzünk a kb. egyforma méretű epreket kiválogatni és fejjel lefelé egymás mellé helyezni a sütőpapírra.  Ha az epreket szépen elhelyeztük a sütőpapíron, a kimaradt részeket is tömködjük be szintén eprekkel, akár felezgetve is.

Ha ezzel megvagyunk, akkor válasszuk szét a tojásokat és keverjük fel a sárgáját a cukorral, majd adjuk hozzá a főzőtejszínt/ főzőkrémet.

Ha eddig eljutottunk, akkor kezdődik a varázslat. Tegyük az edényünket forrásban lévő víz fölé (csokit sosem olvasztunk közvetlenül, mindig csak víz fölött, mert odaég).  Lassan kezdjük el az imént elkészített masszába beletördelni a csokit, majd kevergessük türelmesen. Eleinte én sem hittem, de a meglehetősen fura állagú masszából egyik percről a másikra lesz homogén állagú csokikrém!

A csokikrémet szépen ráöntjük az előkészített eprekre. Elegyengetjük a masszát, hogy mindenhova jusson, majd néhány órára (minimum 2-3, de annál jobb, minél tovább) betesszük a hűtőbe.

A kész desszertet a sütőpapírnak köszönhetően könnyedén ki tudjuk emelni az edényből és fejjel lefelé fordítva levehetjük róla a sütőpapírt is végre! A csokimousse-t szeletenként tálaljuk, akár tejszínhabbal kiegészítve! Köszi, hogy velem alkottatok, jó étvágyat! 🙂

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *