Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Hirtelen felindulásból – és a kínzó éhség miatt – elindultunk Budán olyat helyet keresni, ahol még nem voltunk.
A Bistro befogadóképessége 100-120 fő, alkalmas rendezvények, összejövetelek lebonyolítására. Egy hangárhoz tudnám hasonlítani, ami a nagy tér ellenére mégis otthonos, hangulatos érzést kelt.
Az italok kiválasztásával nagyobb bajban voltunk, mint az ételekkel, mert óriási a választék. A nevéből adódóan nagy hangsúlyt fektetnek az alkoholos italokra, főleg a ginekre.
Nagy gin rajongók lévén egyértelmű volt, hogy valami különlegességet kóstolunk. A gin tonic-on kívül vannak gin koktélok is, mi ezek közül az alábbiakat választottuk;
Nagyon finom volt mindegyik ital. A sok összetevő ellenére, egyik íz sem volt túl intenzív. A Nuts & Spice-ban az élvezetek fokozásáért nagyobb gyömbér darabok voltak, a Larios Grapefruit pedig inkább egy csajosabb, frissítő ital.
A Mint & Lime alkoholügyileg elég erős volt, nagyon hasonlított az olaszoknál közkedvelt Hugo-ra.
Ételek terén könnyebb volt a döntés, bár a bistro név miatt nem számítottunk ekkora kínálatra. Előétel, leves, főétel, tészta, hamburger és desszert mellett választhatunk a Séf ajánlata közül is, ami hetente változik.
Mi a következőket kértük:
A pljeszkavica számunkra ismeretlen volt, de a kedves felszolgálónktól sok segítséget kaptunk az ételek összetétele és készítése kapcsán. Nagyon szimpatikus volt, hogy, amiről nem tudta pontosan mitől mentes vagy hogyan készül, egyből utánakérdezett a konyhán.
Ez egy szerb étel, ami a már nálunk is talán jobban elterjedt cevapcicire hasonlít, amit darálthúsból készítenek és ez esetben cheddar sajttal és jalapenoval töltenek meg. A legutóbbi jalapenos élményemnél kifogásoltam, hogy a paprikát nem darabolták el. Itt nagyon jól kivitelezték, pici darabokra szelték és úgy keverték el a sajtban, ami folyt ki a hús vágásánál. Finom volt, ez ízlett nekünk a legjobban. A sült burgonyás köret kívül roppanós, de belül kissé nyers hatású volt.
A Miapia Burgerben Angus marhahús pogácsa, laktózmentes cheddar sajt, kacsamáj pástétom, sali, karamellizált hagyma és házi BBQ szósz volt. A felsorolásból is látszik, hogy nagyon tartalmas volt, talán már egy kicsit túlgondolt is. A húspogácsa sajnos túl lett sütve, nehezen vágható és száraz volt. A kacsamáj pástétomot nagyon jó ötletnek tartom egy burger felturbózásához, de annyira elnyomta a többi ízt, hogy a házi BBQ szósz és a karamellizált hagyma íze nem volt kiérezhető. Mentesen elég nehéz eltalálni a péksütik állagát, itt sem sikerült sajnos. A glutén- és laktózmentes buci aljánál nem volt annyira szembetűnő a rápakolt karamellizált hagyma és BBQ szósztól, de a teteje nagyon tömör és száraz volt. Az édes burgonyával viszont teljesen elégedettek voltunk.
A Cannelloni a megszokottól eltérően marhahús helyett csirkehússal volt töltve, aminek szuper volt a fűszerezése. A csirkés tölteléktől kicsit féltünk, hogy száraz lesz vagy íztelen, de a paradicsomos raguval és bőséges laktózmentes sajttal a tetején elképesztően finom volt.
A gin koktélok 1790Ft-2790 Ft között mozognak, míg az ételek 1190Ft-3990Ft között. Bár egy mentes helyről van szó, ahol az alternatív alapanyagokat nem könnyű és költséghatékony beszerezni, mégis úgy gondolom, hogy ár-érték arányban nem érte el a várt szintet.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.