Amire soha nem gondolnál - Vegán fukszia fusilli - Tesztevők

Amire soha nem gondolnál – Vegán fukszia fusilli

Bohus Dorka
Olyan sok jelzővel illethetném ezt a fogást! Lehetne a legváratlanabb, a legszokatlanabb, a legszínváltósabb, de az is lehet, hogy egyszerűen csak a legpinkebbnek (vagy leglilábbnak) fogom hívni! Ilyen az én vegán fukszia fusillim, mely különleges ízvilága mellett kémiai kísérletnek sem mindennapi!

Olyan sok jelzővel illethetném ezt a fogást! Lehetne a legszokatlanabb, a legszínváltósabb, vagy egyszerűen csak a legpinkebbnek (vagy leglilábbnak) fogom hívni! Ilyen az én vegán fukszia fusillim, mely különleges ízvilága mellett kémiai kísérletnek sem mindennapi!

Az alapanyagokat tekintve csupán pár dologra lesz szükségünk:

  • Fél fej lila káposzta (természetesen a mérettől függően lehet egy egész fej is, de ha nagyobbat sikerült vásárolnunk, akkor a fél fej elég lesz.)
  • 250 g fusilli tészta
  • 200 g kesudió
  • lime
  • citrom
  • 1 fej lila hagyma
  • Rozmaring ízlés szerint
  • Só ízlés szerint
  • (Egyéb fűszer, pl. chili ízlés szerint)

Elkészítése pedig valóban pofon egyszerű, amennyiben a fentiek mellett a rendelkezésünkre áll még egy serpenyő, egy fazék és egy bármilyen mixer.

Pucoljuk meg a hagymát és szeleteljük fel apróra, majd a lábasban egy kevés olajon kezdjük el megpirítani. Eközben a kesudiót tegyük egy kis tálba és engedjünk rá vizet, hogy épp elfedje. Készítsük elő a lila káposztát: vágjuk apró szeletekre, majd adjuk hozzá a hagymához, és öntsünk rá egy pohár vizet (a káposzta méretétől és mennyiségétől függően szükség lehet akár 2+ pohár vízre is), majd fedjük le, és hagyjuk, hogy főjön egy kicsit.

Miközben fő a káposzta, kezdjünk el vizet forralni a tésztának, valamint mossuk meg a lime-ot és a citromot és facsarjuk ki a levüket.

Olykor-olykor ne felejtsünk el rácsekkolni a káposztára, és amennyiben szükséges, pótoljuk alatta a vizet, sózzuk meg egy kicsit, és ha szeretjük (a főzés vége felé) tegyünk rá pár rozmaring levelet.

Mikor a káposzta elkészült (nem kell teljesen puhára főzni, ha van benne egy kis ropogósság, nem fog neki ártani), akkor figyeljünk egy picit, mert itt lehet elcsúszni. Először is, győződjünk meg róla, hogy az edény, amiben össze szándékozzuk turmixolni a káposztát hőálló-e. Amennyiben hőálló, azonnal beleönthetjük a kesudiót (nyugodtan mehet vízzel együtt). Majd a káposztát szép lassan kezdjük el adagolni hozzá egyrészt, hogy elősegítsük a megfelelő keveredést, másrészt ne álljon meg a kés a masszában.

Kezdjük el összekeverni, keverés közben pedig adjuk hozzá a lime & citromlevet. Ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges. Turmixoljuk jól össze (előfordulhat, hogy ez a művelet nehezen megy, ilyenkor nyugodtan öntsünk még hozzá vizet, akár a tészta főzővizéből is). Végeredményként egy viszonylag homogén állagú, lila színű masszát kell kapnunk.

Ezt keverjük össze a kifőtt tésztával, ízlés szerint még adjunk hozzá fűszereket, reszelt citromhéjat, extra lime/citromlevet vagy sajtot és voilá! Kész is! Jó étvágyat és köszi, hogy ismét velem főztetek!

Fun fact: ha kihagyjátok a citrom & lime kombót a masszából, akkor egy idő után megkékül. Ellenben minél több citromlevet adtok hozzá, annál inkább rózsaszín lesz!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *