Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Igyekszem több szempontot figyelembe véve az egyszerűbb fogásoktól a bonyolultabbak felé haladni a felsorolásban. Az alapanyagok természetesen szabadon variálhatók és cserélhetők le mentes alternatívákra. Illetve több esetben szándékosan nem tüntetek fel mennyiségeket, hiszen az adag mérete nagyban függ attól is, hogy hány főre szeretnél snacket készíteni.
Kezdjük mindjárt egy örök klasszikussal, a tésztával! Én penne tésztát használtam, paradicsomszószt, hagymát, olívabogyót és sajtot. Valamint szükségünk lesz még egy pár hosszabb nyárspálcikára is.
A tésztát kifőzzük, majd “lapjával” pálcikára szúrjuk (a képen látható módon). A kis nyársakat egymás mellé helyezzük egy tepsibe helyezett sütőpapíron. A tészta tetejét jó gazdagon megkenjük paradicsomszósszal (amibe tehetünk oregánót, bazsalikomot, vagy majorannát is). Ráhelyezzük az olívabogyót, a hagymaszeletkéket, és jól meghintjük reszelt sajttal! Ezután betesszük a sütőbe és légkeveréssel kb. 10-15 percig 180 fokon sütjük.
Tipp: Extrázható még a fogás, ha a tésztacsövek belsejébe is teszünk egy-egy kocka sajtot.
Először is daráljuk le a chipset egy mixer segítségével, majd a mozzarella golyócskákat hempergessük először lisztbe, majd tojásba, végül pedig a darált chipsbe. Ezután a golyókat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük légkeveréssel 180 fokon, 5-7 percig!
Igazi csemege, biztosan mindenkinek a kedvence lesz.
Tipp: Extrázható a fogás, ha valamilyen ízesített, pl. paprikás chipset használtok fel!
Még mindig a sajtos témánál maradva, de visszatérve a régi nagy kedvencemhez a cukkinihez, hoztam egy nagyon egyszerű és tényleg gyorsan elkészíthető receptet! Nincs másra szükség, mint cukkinire, parmezán sajtra, egy kis sóra és fűszerekre. (Én a fűszereket ez esetben egy szál frissen szedett rozmaringgal váltottam ki!)
A cukkinit jól megmossuk és megpucoljuk, majd kis hasábokra vágjuk fel. Eközben összekeverjük a reszelt parmezánt, a sót és a fűszereket, majd a kis gerezdeket megforgatjuk benne.
Igyekezzünk elérni, hogy minél több sajt rátapadjon a cukkinire. Amennyiben ez nehézkes, érdemes a cukkinit lespriccelni a hempergetés előtt egy kis olívaolajjal. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kis hasábokat, és betesszük a sütőbe 15 percre, 180 fokra légkeveréssel! Nyami!
Ezekhez a fogásokhoz az alábbiakra lesz szükségünk: 1 kígyóuborka, 1 cukkini, 1 csomag (kb 100 gramm) füstölt lazac, 1 standard adag szintén kb. 100 gramm füstölt sonka, vajkrém, 1 avokádó.
A mosás & pucolás után, rögtön a legnehezebb feladattal kezdünk. Egy hámozó segítségével igyekezzünk leheletvékony hosszanti szeleteket vágni mind az uborkából, mind pedig a cukkiniből. A vékony szeleteket helyezzük külön-külön sütőpapírra, egymás mellé némi átfedéssel. Mindkét sík felületet kenjük meg sajtkrémmel (ez lehet akár vegán is).
Ezután helyezzük rá a sonkát az egyikre, a lazacot a másikra: én a cukkiniset csináltam sonkával, az uborkásat pedig lazaccal. Végül a közepére tettem mindkettőnek fél avokádót szeletenként, szépen egymás mellé. Ha az avokádó valamiért nem szimpatikus, akkor helyettesíthető bármi mással is, paprikával, tofuval, vagy akár mangóval.
Ha ezzel megvagyunk következik a második legnehezebb lépés, a feltekerés.
(Sajnos nekem a sonkás nem is sikerült úgy, mint szerettem volna, ellenben a lazacost helyes kis tekerccsé sikerült felgörgetni.)
Miután megkaptuk a nagy tekercset, elkezdhetünk belőle óvatosan kisebb szeleteket vágni. A tálaláshoz pedig használhatunk különféle szószokat, esetleg szezámmagot, apróra morzsolt pisztáciát vagy mandulapelyhet is!
Köszi, hogy ismét velem alkottatok, jó piknikezést és jó étvágyat kívánok! 😉
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.