Avokádós lazacgombóc, avagy sushi egy kis csavarral - Tesztevők

Avokádós lazacgombóc, avagy sushi egy kis csavarral

Bohus Dorka
Ezt a fogást kifejezetten ajánlom a sushi rajongók figyelmébe, ugyanis egy lazacos avokádós rizsgombócot fogunk elkészíteni, mutatom is hogyan!

Na ez nem volt egy egyszerű történet! De megérte!

Ezt a fogást kifejezetten ajánlom a sushi rajongók figyelmébe, ugyanis egy lazacos avokádós rizsgombócot fogunk elkészíteni, mutatom is hogyan, és azt is, hogy mi kell hozzá!

Hozzávalók:

  • kb. 200-250 gramm rizs (érdemes olyat választani, ami sushihoz ajánlott)
  • kb. 200 gramm nyers lazac (ez lehet akár pácolt is, annál izgalmasabb a recept)
  • 1 db uborka (kígyó vagy fürtös)
  • 1-2 db avokádó, mérettől függően (érdemes a puhábbakra lecsapni)
  • némi szójaszósz
  • egy kis majonéz
  • ízlés szerint egy kis chili szósz
  • szezámmag (én a fekete és a “sima” szezámmagot ötvöztem, hogy látványosabb legyen)

Első lépésként tegyük fel a rizst főni, majd amíg fő lássunk hozzá az előkészítési munkálatokhoz. A lazacot (amennyiben bőröset sikerült választani, szabadítsuk meg először is a bőrétől) vágjuk kockákra. Tegyük ugyanezt az uborkával, majd az avokádóval is, és a három hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban.

Adjunk hozzá egy kis szójaszószt, majonézt, és ízlés szerint chili szószt (én sweet chilit használtam). Keverjük össze jól az alapanyagokat és tegyük félre, a töltelékkel meg is vagyunk!

Most jön a neheze, de azt hiszem, hogy ez a rizs elkészítésétől is függ, hogy mennyire sikerül kellően ragacsosra a végeredmény. Minél inkább ragacsos a rizs, annál könnyebb dolgunk lesz. A művelet elvégezhető például háztartási fólia vagy celofán segítségével, de némileg fenntarthatóbb módon én egy (illetve kettő) szilikon muffin formát használtam.

A lényeg, hogy kb. egy-két kanál rizst leterítünk, majd rákanalazunk egy adag tölteléket, végül gombóccá csomagoljuk (muffin forma esetén a tetejére is kell még egy adag rizs mielőtt gombócot formázunk belőle). Győződjünk meg róla, hogy a gombóckánk jól összeállt, én a biztonság kedvéért mindegyikre rászorítottam még tenyérrel is.

Ha megvannak a töltött gombócok, akkor már csak egy lépés van hátra, de ez akár ki is hagyható: a szezámmagba hempergetés, majd a dekorálás, ami történhet extra majonéz, chili szósz, paprika, stb. használatával.

A recept előnye, hogy a töltelékben található elemek szabadon variálhatók. Adhatunk hozzá esetleg még újhagymát, répát, azonban vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan folyós, különben belülről szétáztatjuk a rizsgombócot.

A másik előny, hogy gluténmentesen és tejmentesen is elkészíthető, valamint ha a lazacot kihagyjuk, vagy valami mással helyettesítjük, akkor akár vegetáriánusan, vagy vegán módon is tálalható!

Utolsó tipp: Ha a gombócos verziót soknak érezzük, a tölteléket akár magában vagy kenyérre téve is fogyaszthatjuk! Szuper kaja! 😉

Köszi szépen, hogy ismét velem alkottatok! Jó étvágyat a gombócokhoz!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *