Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Na ez nem volt egy egyszerű történet! De megérte!
Hozzávalók:
Első lépésként tegyük fel a rizst főni, majd amíg fő lássunk hozzá az előkészítési munkálatokhoz. A lazacot (amennyiben bőröset sikerült választani, szabadítsuk meg először is a bőrétől) vágjuk kockákra. Tegyük ugyanezt az uborkával, majd az avokádóval is, és a három hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban.
Adjunk hozzá egy kis szójaszószt, majonézt, és ízlés szerint chili szószt (én sweet chilit használtam). Keverjük össze jól az alapanyagokat és tegyük félre, a töltelékkel meg is vagyunk!
Most jön a neheze, de azt hiszem, hogy ez a rizs elkészítésétől is függ, hogy mennyire sikerül kellően ragacsosra a végeredmény. Minél inkább ragacsos a rizs, annál könnyebb dolgunk lesz. A művelet elvégezhető például háztartási fólia vagy celofán segítségével, de némileg fenntarthatóbb módon én egy (illetve kettő) szilikon muffin formát használtam.
Ha megvannak a töltött gombócok, akkor már csak egy lépés van hátra, de ez akár ki is hagyható: a szezámmagba hempergetés, majd a dekorálás, ami történhet extra majonéz, chili szósz, paprika, stb. használatával.
A recept előnye, hogy a töltelékben található elemek szabadon variálhatók. Adhatunk hozzá esetleg még újhagymát, répát, azonban vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan folyós, különben belülről szétáztatjuk a rizsgombócot.
Utolsó tipp: Ha a gombócos verziót soknak érezzük, a tölteléket akár magában vagy kenyérre téve is fogyaszthatjuk! Szuper kaja! 😉
Köszi szépen, hogy ismét velem alkottatok! Jó étvágyat a gombócokhoz!
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.