Vin Vin City- Győzelem vagy inkább bukás? - Tesztevők

Vin Vin City- Győzelem vagy inkább bukás?

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 2.8)
Bánfalvi Renáta
Rendelés dátuma: 2022.05.25
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Vin Vin city- kiejtésre győzelmet hirdet, de vajon tényleg eleget is tesz ennek?

Igen nagy népszerűségnek örvend a Vin Vin city vietnámi étterem, hiszen már a 3. éttermét nyitotta meg Budapesten. Legutóbbit a Bartók Béla úton. Mivel nagy rajongója vagyok az ázsiai konyhának is, főleg a PHO levesnek így már alig vártam hogy végre kipróbálhassam ezt a híres éttermet.

Az étterembe belépve, igazán jól megtervezett tágas belső térrel találkozhatunk. Nyitás után nagyjából fél órával érkeztünk, és szerencsére tömeg sem volt. Ami viszont azonnal feltűnt, hogy semmilyen zene sem szólt, ami nagyon nyomottá tette a hangulatot. (Ez a későbbiek során sem változott). A felszolgálás gyors volt, napi menük közül lehetett választani az olcsóbb 1650.-,  a drágább pedig 2150 forintba került. Mind a kettő tartalmaz egy levest, főételt és salátát.

Az étlap egyszerű papír alapon volt feltűzve egy mappára, jelölve az allergéneket.

Én a napi menüt szerettem volna kipróbálni, ami egy választható Tom yum vagy Csípős savanyú leves volt. Előbbit választva nagyon kellemes csalódás ért. A leves forró volt és frissítően üde, kellemesen pikáns, és pont elég. A másik leves, amit kipróbáltunk természetesen egy Pho leves volt, rákkal. Ha mondhatok ilyet, nekem ez a vasárnapi húslevesem. Egész egyszerűen imádom. A mini adag 1090.- volt, 3 szem rákkal.

Az első súlyos hiba amire ugrok, amikor a rák nincs megfelelően megtisztítva. Ha ilyet találtok egy étteremben az egy brutális nagy FEKETE pont, jelezzétek és cseréltessétek ki.

Ezen még túl jutottam volna, ha cserébe egy jó levest kapok. De nem ez történt. Sajnos életem egyik legrosszabb levesét kaptam. Ami nem csak ízre de kinézetre is pontosan úgy nézett ki mint a mosogató lé. Ehetetlen volt.

Ha nem tesztevő lennék, valószínűleg azonnal szóvá tettem volna, és távoztam volna.

A második körre  az étlapról kértünk egy zöldséges kacsás üvegtésztát 2390.- , nekem pedig a menü másodikom, zöldséges rizs pálcikás csirke káposzta saláta nevet viselte. A felszolgáló jelezte hogy a “saslik” husit fritőzben sütik ezért nem tudja garantálni a gluténmentességet. Ez korrekt volt. Az már más kérdés, hogy nagyjából ezek után felkészültem lélekben, hogy egy teljesen kiszáradt, ízetlen csirkemellet fogok kapni és ebben nem is volt csalódás. Mert kaptam egy nagyon száraz, nyomokban 4 zöldborsó szemet tartalmazó sárga rizst (kurkumás), a fent már említett száraz csirkét és egy elmegy káposzta salátát. A tányéron egyedül a tavaszi tekercs volt értékelhető.

Reménykedve a tésztánál szintén arculcsapásként ért az íze.  Egy szóval jellemezve unalmas. Se só, se íz, se semmi, kacsahús nyomokban, zöldség nyomokban. Extra káposzta salátával ami 650.- ft volt tudtuk lefolytani ezt a két száraz semmilyen ételt.

Mérhetetlen nagy csalódás. Főleg a vietnámi konyha sértése. Mintha szabadnapos lett volna a szakács. Se vibrálás, se ízek, se semmi.

Kitartó és örök pozitív ember révén, mindent egy lapra feltéve, kértünk egy desszertet is.
Meleg fülledt idő volt, igazán vágytunk ezután egy hűsítő kókusztejes rizspudingra mangóval.

Talán, ha 2 kanállal ettünk belőle. Fekete rizsből készítették, ami kifejezetten tetszett! Látványra én alig vártam, hogy ezt megkóstolhassam. Éppen hogy édes, (pedig én minimálisan szeretem az édeset) langyos volt, se nem meleg se nem hideg. A csésze forró, a puding meg langyos, a mangó hideg.

Így tulajdonképpen a végére mindentől is elment a kedvem,  vettünk egy nagy levegőt, kisétáltunk és próbáltunk nem gondolni erre az ebédre.

Az összegzésre nem nagyon szeretnék kitérni, mert csalódás volt és nem akarom ezt tovább ragozni. Csak azt sajnálom, hogy laikusok azt hiszik ez egy jó vietnámi konyha, pedig, mint innen a távol kelet, igen távol áll tőle.

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *