Sajtmennyország a belvárosban - Tesztevők

Sajtmennyország a belvárosban

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Adamecz Dorina
Étterem: Moncheese
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Trappista, raclette, cheddar, ementáli, camembert, füstölt sajt... kell ennél több?

Mivel nem fogyasztok húst, így a legtöbb étteremben a rántott trappista sajt marad nekem, mint alternatíva. Azonban egy olyan helyre bukkantunk, ahol ennél sokkal bővebb választék van! A  Moncheese felülmúlja a sajtimádók elképzeléseit mert a kínálatban megtalálható többféle rántott sajt, sajtos burgerek, perec és különböző grillsajtok is.

A hely a Jászai Mari tértől 5 perc sétára található, egy barátságos nyugodt utcában. Tömegközeledéssel könnyen megközelíthető, így nem kell a parkolással bajlódni. Néhány asztal van a teraszon, és mi ott foglaltunk helyet.

Számomra a személyzet személyisége nagyon sokat számít, így az első pozitívum amit kiemelnék, az az ott dolgozó kedvessége, és a jókedve, belépve hatalmas mosollyal fogadott minket a hölgy. Türelmes volt, és segített a választásban is!

Az étlapon rengeteg az opció, emiatt nem egyszerű dönteni, hogy mit fogyasszunk. Végül az alábbiakat rendeltük:

  • rántott sajtválogatás, 4 félét lehet választani, mi füstölt sajtot, camembertet, ementalit, és cheddart kértünk, édesburgonyával és káposztasalátával, illetve fokhagymás szósszal (körettel együtt 2250 Ft)
  • raclette buffalo burger menüben (3340 Ft)

Hétköznapon vacsoraidőben a hely szinte teltházzal üzemelt, emiatt kb. 30 percet kellett várnunk az ételre, azonban ehhez az is hozzájárult, hogy mindent frissen készítenek, nem kész mirelit áruból.

Minden perc várakozást megért az étel, mert finom volt! A  bunda ropogós, és a  sajtok brutál ízletesek, nem tocsogtak az olajban. Az édesburgonya azonban nem friss olajban sülhetett ki, ugyanis az ízén is érződött, illetve fekete kis égett maradványok is látszódtak. Ezt leszámítva semmi negatívumot nem tudok mondani az étteremre.

 

A fokhagymás szósz tényleg brutál fokhagymás – legalábbis nekem – így azzal óvatosan, a káposztasali pedig iszonyat sós volt, pedig egy lightos majonézes saláta passzolna a rántott dolgokhoz. Annak ellenére, hogy a sajtok vannak előtérben, vannak azért húsos variációk is. Teszteltük a buffalo raclette burgert, ami a nevéből adódóan raclette sajtot tartalmaz, továbbá bivalyhúst, bacont, jalapenot, mindezt egy magvas császárzsemlébe zárva.

Ital gyanánt a népszerű szénsavas üdítők választhatók, Fanta, Cola stb. El tudnék képzelni házi készítésű limonádékat, koktélokat, szerintem szuperül passzolnának az ételekhez.

Mivel a sajtokat frissen, a pultban sütik ki, a benti vendégtérben érződik az olajszag, ami sokaknak zavaró lehet, ezért javaslom, hogy a teraszon foglaljatok helyet.

Ha nem szeretnél otthon a panírozással és a szellőztetéssel bajlódni, akkor keresd fel ezt az isteni rántott sajtozót!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *