A szezám utca lakói helyett, egészséges ételekkel báboznak Budán - Tesztevők

A szezám utca lakói helyett, egészséges ételekkel báboznak Budán

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 3)
Bánfalvi Renáta
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Friss üdítő reggelik, szendvicsek, saláták egy igazán régi retro helyen a jól ismert Móricz gombájában

A Sesame Street étterem körülbelül 1 hónapja nyitotta meg kapuit a Móricz Zsigmond körtéren, a jól ismert és szeretett gombában. Bár az egészséges éttermek sorra nyitnak, és egyre nehezebb újat felmutatni a közönségnek, mégis talán egy ügyes próbálkozást láthatunk ebben az üde, zöld “Szezám utcában”.

Lévén, hogy reggeli lehetőséggel is csábítják a vendégeket, már hétköznap reggel 7-től, hétvégén pedig 9-től várják az arra járókat.

A hely pici, barátságos és világos. Az ajtót egy picit nehezen találtam meg, de lehet, hogy ez is a játék része. Belépve azonnal a színes, vibráló pulton akad meg az ember szeme és erős késztetést érez arra, hogy most rögtön mindent megkóstoljon.

Hatalmas a választék, és sok a lehetőség, vegán, gluténmentes, vega opcióra is. A pultban találunk különböző szendvicseket, igen tisztességesen megpakolva minden finomsággal. Granolákat, zab és köles kásákat, szintén több féle verzióban (gluténmentes, vegán, rendes). De ezen kívül még különböző frissen préselt smoothie és juice-k is tarkítják ezt a nagyon színes palettát.

Ha pedig ez mégsem lenne elég, akkor már a manapság über divatos “bowl” opciót is megtaláljuk a kínálatban. Különböző alapokkal, salátákkal, rizzsel, rizstésztával, édesburgonyával, babbal. (1990.-). Amire kérhetünk a különböző “proteines” felétetekből, mint kacsamell, csirkemell, tofu, vegán fasírt stb. (990-1490.-). Majd toppingokból, répa, uborka, tojás, mandula, kukorica, paradicsom. Az alap tálhoz pedig + 1 fajta ropogós szórás jár.

Elvitelre kértem menüt. Ebből is különböző lehetőségek vannak. Én egy levest és egy főételt választottam (3990.-).

A kiszolgáló lány végtelenül kedves és segítőkész volt, de nem tapasztalt. Sajnos nem volt még tisztában az ételek glutén vagy tejes tartalmával, ami egy arra szuper érzékeny ember esetében végzetes is lehet. De közös erővel sikerült összeválogatnom az ételem.

  • Negatív kritika, hogy az alapokat nem tudtam felezni, vagyis erről még a tulajdonosok nem egyeztettek, ami elég szomorú ugyanis, 1990.- sima salátáért számomra kicsit túlzás. Jó lett volna keverni rizzsel, vagy az edésburgonyával.
  • Szintén fekete pont, hogy a salátámhoz már csak egy proteint választhattam, mert a menü opcióban más feltét nem jár hozzá, csak egy választott öntet (céklás majonéz).
    Ezen kívül, egy vegán gyümölcslevest választottam. Mandulával és granolával, bár utóbbit sajnos nem tudták megmondani hogy gluténmentes-e így inkább nem kértem.

A leves nagyon finom, krémesen sűrű volt. Elképesztően jól esett a forró melegben elfogyasztani, nagyon praktikus és biztonságos elviteles dobozkából. A főételem finom volt, sajnos a céklás majonéztől nem dobtam el magam, a színe szép vibráló, az íze pedig kis egyszerű. De a pestos csirkemell szerencsére nem volt száraz, finom volt és szaftos még így hidegen is.

Nekem hiányoztak belőle az extra dolgok, mint uborka paradicsom, répa, paprika, vagy valami kis különlegesség, de ha mindet kértem volna bele akkor igazából nem állt volna meg a számlám 6500.-nál hanem inkább 8.000-9.000 forintnál. Annyit pedig nem ér.

Összességében: 

  • Jó ízekkel dolgoznak, látványos és nagyon szép az étterem.
  • A kiszolgálók tudásán még bőven lenne mit javítani, de ez könnyen orvosolható.
  • Az ételek finomak, jó minőségű alapanyagokból készülnek.
  • A juice és a shot is pont olyan volt, mint amilyet elvár az ember, finom és ütős.
  • Ár-érték arányban én kicsit drágának tartom.
  • Szívesen ajánlom 🙂
Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *