Al Dente - Igazi olasz hangulat a Mikszáth téren - Tesztevők

Al Dente – Igazi olasz hangulat a Mikszáth téren

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4)
Ladila Viktória
Étterem: Al Dente
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
"A kiszolgálás barátságos és az olaszul beszélő személyzet csak fokozza az olasz életérzést, hogy ne érezzük annyira magunkat Budapest belvárosában."

Az olasz ételek iránti szenvedélyem továbbra sem lankadt, így amikor én választhattam éttermet, hova menjünk ebédelni, a Mikszáth tér közelében lévő picike, de annál hangulatosabb Al Dente mellett döntöttem.

Az étterem előtt található teraszon az egymáshoz közel lévő asztaloktól és a szinte állandó teltháztól nagyon családias a hangulat. A kiszolgálás barátságos és az olaszul beszélő személyzet csak fokozza az olasz életérzést, hogy ne érezzük annyira magunkat Budapest belvárosában.

Bariból érkező, igazi olasz szakács készíti a minőségi alapanyagokból készült ételeket.

Az étlapon a hús- és tésztaimádók is találnak szimpatikus fogásokat, bárány, borjú, hal és különböző pizzák közül válogathatunk.

Előételnek Trió di bruschette-t (1800Ft) kértünk, ami 3 pirított kenyérből áll; padlizsán krémes, paradicsomos-bazsalikomos és pestós-ricottás.

A padlizsánkrémes ízlett legjobban. Kellemes fűszerezése volt, de nem annyira erőteljes, hogy elnyomja a padlizsán ízét. A paradicsomos-bazsalikomos apróra vágott paradicsomból állt, ami olívaolajjal, fűszerekkel és bazsalikommal volt keverve.

A harmadik egy hagyományos recept alapján készült pesztó krémes volt, amin egy habzsákból nyomott kis ricottás dísz volt. Hiányoltuk belőle a karakteresebb ízvilágot, hogy ellensúlyozza a ricotta semleges ízét.

Egyik főételünk Pappardelle al ragú di cinghiale (4600Ft) volt, ami pappardelle tészta vaddisznóraguval és parmezánszórással. Különleges fogás volt. A kockákra vágott vaddisznó nagyon omlós, a raguba plusz ízként borókabogyót tettek, ami nekem nagyon tetszett. Ami még különlegesebbé tette, hogy belekevertek apróra vágott vörös cikóriát, ami nem csak ropogós elemként szolgált, hanem borsos, enyhén kesernyés ízével ellensúlyozta a borókabogyó édeskés ízét. Nem volt nagy adag, de így legalább jutott hely a desszertnek. 

Másik főételünk az Osso buco al primitivo (5500Ft), ami egy vörösboros mártással tálalt borjú lábszár. Tepsiben sült rozmaringos burgonyával és friss, kevert salátával adták. A hús jól el volt készítve, kellemes ízt adott neki a ráhalmozott erőteljesebb ízű mártás. A burgonya mennyisége lehetett volna több is, de ízben és állagban jó volt. Előétellel és desszerttel együtt laktató volt. 

Kedvenc részem következett; a desszert.

Cannolot és Tiramisut kóstoltunk. A Cannoloban az édes ricottás krém, narancshéjjal volt gazdagítva, ami az enyhés kakaós, ropogós tésztaréteget tökéletesen kiegészítette.

A Tiramisu nagyon krémes volt, ízre viszont nekem édesebb volt a vártnál.

Pizzát (1900Ft-4500Ft) nem kóstoltunk, de a mellettünk lévő asztalnál nagyon dicsérték. Látványra vékonytésztás, hólyagos szélű, nápolyi pizzát tudunk rendelni. Az alap ízeken kívül szarvasgomba olajos, bolognai vagy akár gorgonzolás feltétes közül is tudunk választani.

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *