Egy kis megnyugvás a káosz közepén az Orient Cafeban - Tesztevők

Egy kis megnyugvás a káosz közepén az Orient Cafeban

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Adamecz Dorina
Étterem: Orient Cafe
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Dzsungel a nagyvárosi forgatagban

Vidékről ingázom Budapestre, ezért napi szinten megfordulok a Keleti pályaudvaron. Sokszor megesett már velem, hogy lekéstem a vonatomat ezért várakoznom kellett és ezt az időt nem igazán lehetett a környéken kellemesen eltölteni. Na ez tavaly október óta megváltozott!

Nyílt ugyanis egy specialty kávézó közvetlen a pályaudvar szomszédságában, és én ott törzsvendég vagyok szinte a nyitás óta. Valljuk be, hogy ez a környék nem a vendéglátó egységekről és a barátságos utcabeliekről híres, azonban belépve teljesen más világ tárul elénk. Urban jungle hangulat sok élő növénnyel, falfestménnyel, galériával és közvetlen baristákkal.

A legfőbb dolog, ami megfogott az a kiszolgálás minősége és a 10/10-es kávé. Itt ismerkedtem meg a Sprouddal, ami egy sárgaborsó alapú növényi tej és azóta ahol csak lehet, azzal kérem a kávémat.

A kínálatukban sokszor megmutatkoznak a hazai elemek, például a tehéntejüket a nógrád megyei Maszlik családi tejgazdaságból szállítják. A ciabattát a Marmorstein pékségből, és a szörpök is kézműves hazai termékek.

Mostani látogatásunk során is a szokásos kávémat fogyasztottuk, ami egy jeges latte vaníliás Sproudból (1250 Ft) és kértünk még egy normál tejes lattet (950 Ft) melegen. A kávék mellé egy pisztáciás browniet (990 Ft), csokoládés sajttortát (1290 Ft)  és egy vajas croissant (490 Ft) ettünk.

Nekem mindkettő sütemény nagyon ízlett, a pisztáciás kellően pisztáciás és könnyed, a sajttorta pedig “cuccos”, nem száraz. A croissant semmi extra, de a kávé mellé csipegetve teljesen megfelel.

A sütemények egyébként változatosak – budapesti beszállítóik vannak többek között a Kencze – leginkább piték, sajttorták, tortaszeletek és browniek közül válogathatunk. Ha sósat kívánsz, akkor ciabatta vagy különböző szendvicsnek elkészített croissantok közül tudsz szemezgetni.

A ital kínálatban teák, házi szörpök, tonicok, kvász ( szláv gabonaital) és a kávé különböző variációi ( világos és sötét pörkölésből egyaránt) is fellelhetők, így biztosan mindenki talál szájízének valót.

A személyzet szerintem szakmailag és emberileg is kiváló. Kedvesek, mosolygósak és mindenkihez van egy jó szavuk, attól függetlenül, hogy a vendég először vagy tizedjére jár ott. A falat oklevelek díszítik, ugyanis a baristák részt szoktak venni latte art, illetve különböző bajnokságokon. Mondanom sem kell, hogy dobogós helyezéseket szoktak elérni.

A vendégek nagy része ugyan átutazó, de gondolnak a visszajáró környékbeliekre is. Van törzsvendég kártyájuk, melyre minden elfogyasztott ital után jár egy pecsét, és 10 összegyűjtött pecsét után jár egy szabadon választott ajándék ital!

Javaslom, hogy már az első betérésedkor kezdd el bezsebelni a pecséteket a törzsvásárló kártyára és hidd el, hamar össze fog gyűlni. 😄

A galéria kicsit csendesebb, így alkalmas baráti beszélgetésre is, a lenti rész konnektorokkal jól felszerelt tehát utazás előtt az elektronikai készülékeinket is feltölthetjük (magunkkal egy időben😀). Van teraszuk is, ahonnan a kerület sajátosságait megfigyelhetjük egy jó kávé társaságában.

Összességében én nagyon ajánlom a helyet, ha energiára vágysz egy hosszú út előtt, vagy éppen feltöltődnél a vonatozás után, akkor az Orient Cafe erre a legjobb választás!

Cím: 1077 Budapest Baross tér 13.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *