Kismező - Kis tányérok hatalmas élménnyel - Tesztevők

Kismező – Kis tányérok hatalmas élménnyel

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Ladila Viktória
Étterem: Kismező
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Az új gasztro trend, a “small plate” nekem kedvez, aminek a koncepciója, hogy ne egy nagyobb adag étellel lakjunk jól, hanem több kisebbet tudjuk megkóstolni

Nehezen döntök éttermekben, hogy mit rendeljek, mert általában több szimpatikus étel is van, amire kíváncsi lennék.

Az új gasztro trend, a “small plate” nekem kedvez, aminek a koncepciója, hogy ne egy nagyobb adag étellel lakjunk jól, hanem több kisebbet tudjuk megkóstolni és megosztani a vacsi partnerünkkel. A hangulatos Nagymező utcában található Kismező pont ilyen hely.

Az étterem kínálatára a mediterrán konyha jellemző, amiben a canotto típusú pizza komoly szerepet kapott.

A canotto olaszul csónakot jelent és onnan kapta a nevét, hogy a pizzán található -a már általunk megszokott- kevesebb feltétet “csónakként” körülöleli a lágy, hólyagos tészta, amit általában 72 órán keresztül kelesztenek.

A pizzának sajnos már nem volt hely, de így is sikerült a számunkra legkülönlegesebb ételeket megkóstolnunk.

A felszolgálóktól kaptunk iránymutatást is, hogy kettőnkre körülbelül hány small plate-et rendeljünk és mi az, amit feltétlenül kóstoljunk meg.

Az alábbiakat kóstoltuk;

  • Tőkehal (3800Ft)
  • Céklasaláta (2300Ft)
  • Lassan sült marhapofa (3300Ft)
  • Klasszikus francia marhatatár, focaccia (2800Ft)
  • Garnéla (3900Ft)
  • Ördögszekér laska (2600Ft)
  • Görögdinnye-füstölt kagyló (2100Ft) paradicsom, fennel, kazamata, gyömbér

A Tőkehal könnyed, citrusos volt, amin egy enyhén átsült tokaszalonna volt díszítésként. Csicsóka pürével, ami nagyon krémes, már szinte hab jellegű volt. Parmezán espuma /hab/ és gersli körettel, aminek a semleges íze zöldfűszerekkel és napraforgómaggal volt egyensúlyozva.

A Céklasalátában a cékla nagyon sós volt magában, viszont a bazsalikomos kecskesajttal és pirított tökmaggal együtt pont kiegyenlítették egymást az ízek. Ehelyett mást kellett volna választanunk, számomra ez a sali kihagyható.

A Lassan sült marhapofa omlós, megfelelően készítették. Fűszerezést hiányoltunk, kicsivel több sóval vagy fűszerrel karakteresebb és finomabb lehetett volna. A szarvasgomba a szószban köszönt vissza, aminek intenzív, erőteljes íze van, jól passzolt hozzá a semleges ízű, enyhén roppanós fekete káposzta és a savanyított cékla.

A Klasszikus francia marhatatár ízlett nekünk a legjobban! Eltért a hagyományos marhatatár íztől. Enyhén citrusos, fűszeresebb a megszokottnál és a fermentált retek a tetején parádésan kihangsúlyozta az ízeket.

A Garnélát harisszás szósszal tálalták. Ami a keletiesebb ízvilágot tükrözte, de emiatt több és intenzívebb fűszerezést vártam. A tetején a koriander intenzív ízbomba, de aprítva kellemesebb ízt keltett volna az ételben. A csicseriborsó számomra túl puhára sikerült, hiányoltam a roppanósságot. Sült, maldon sós padron paprikával és fokhagymás-olívaolajos pirított focacciával tálalták.

Az Ördögszekérgomba is kihagyhatatlan! Edamame /szója/ babbal és törökmogyorós karfiolpürével tálalták. Hihetetlenül finom volt. A püré selymes és a törökmogyoró darabokkal keveredett bele a kellő mennyiségű sósság.

Görögdinnye-füstölt kagyló. Ennek az ételnek az egyetlen eleme, ami ízlett; a sárga görögdinnye. A dinnyét paradicsom, gyömbér, olajbogyó és füstölt kagyló feltétezte, ízlésesen elrendezve. A kompozíció tetszett. Szeretem a különleges és szokatlan ízeket tartalmazó ételeket, de ehhez a párosításhoz nem vagyok elég gourmet. 😀

A kagyló önmagában nem volt rossz, de a hozzá társult füstös ízvilág és a gyömbér számomra sehogy nem illik össze. A paradicsomot és az olajbogyót más ízzel párosítottam volna a dinnyéhez. Pl. mint a görög salátában.

Azért még a desszertnek hagytunk helyet. Megkóstoltuk a Túrógombócot (1600Ft), ami tökéletes lezárása volt a vacsinak.

Nagyon könnyed és citrusos, egyáltalán nem fullasztós. Nem túl édes, amit az alá tálalt édes labneh-val /közel-keleti joghurt/ kompenzáltak. A gránátalma magok pluszban adtak egy kis savasságot is.

Legközelebb biztosan kipróbáljuk a pizzát is! Heti ajánlatok között is nagyon különlegesek feltétűek vannak. Pl.: Szarvasgombás-spenótos, ‘Nduja /csípős olasz kolbászkrém/ és Gorgonzolás-mézes-diós.

Érdemes Nektek is többféle ízvilágú small plat-et kipróbálnotok. Fekete Norbert kreatív séf úgy állította össze az étlapot, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének kedvezőt! 🙂

 

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *