Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
…és ha már az erősen ajánlott kategóriába esett, (Morafcsik) Péter barátommal meg is látogattuk.
Zuglóban a Thököly és a Stefánia sarkán járunk, Szalontay Tamás és Szabó Dániel itt vásárolta meg a híres Thököly vendéglőt, és Szaletly néven nyitott nosztalgikus teraszt, ahol minőségi színvonalon mutathatják meg a magyar (retro) ételeket. Mindezt úgy, hogy a magas színvonalú hazai alapanyagok mellé valami szokatlannak tűnő, a komfort zónán kivüli de mégis teljes harmóniát tükröző összetevőt párosítanak. A 2022 „Az Év Ígéretes Étterme” díjat kétségkívül megérdemelten kapták.
Mivel külön érkeztünk az étterembe, vacsora partnerem érkezéséig egy klasszikus aperitífet rendeltem, mi más lehetett volna, mint a több mint 100 éves Negroni.
Az íze szerint vagy nagyon spóroltak a Lillet Rouge-val, vagy nem a hagyományos francia stílusban készült, ami egyenlő részben tartalmaz gint, Camparit és ez esetben Lillet Rouge-t. Valószínűleg az angol stílust preferálták, ami 2 rész gint tartalmaz és kevesebb vermouthot.
Partnerem érkezése és a nem túl rövid, de kompakt étlap és itallap áttanulmányozása után -megannyi kérdéssel a felszolgáló felé- megrendeltük az előételeket és a főételeket. Természetesen egy bármilyen ételsorhoz tökéletesen illő buborékos ital kíséretében. Sajnos az általunk választott tétel „out of stock” volt, ezért a felszolgáló ízlésére bíztuk magunkat és a bodrogkisfaludi Patricius Pincészet Giorgio Frizzante „című” italát kaptuk.
Az ételek kiválasztásánál igyekeztünk a mai éttermek szortimentjében szinte teljesen ignorált magyaros ételek mentén haladni.
A mindent eldöntő. A Szaletly kávéja: Bányai! Ez mindent elárul. A Bányai-kávé egy Costa Ricai magyar származású úriember Bányai László és a magyarországi kávészakma legelismertebb szakértője Tóth Sándor közös szerelemgyermeke. Kávékülönlegesség ami sikerre van ítélve.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.