Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Amikor én választhatok, hova menjünk vacsizni, biztos, hogy olasz étterembe megyünk Budapesten.
Nagyon szeretek új helyeket kipróbálni, de az utóbbi időben többször is a Porcellino Grassoban kötöttünk ki, annyira tetszett.
Igazi, tradicionális olasz étterem, ahol nem csak a minőségi alapanyagokra és tálalásra figyelnek, de a kiszolgálás is annyira profi és kedves, hogy már csak emiatt is szívesen megyünk.
A pár hetente változó szezonális Séf ajánlatot is érdemes átnézni, nagyon kreatív és különleges ételpárosításokat állítanak össze.
A hűvösebb idő beköszöntével már lecseréltem az Aperol Spritzet a borokra, amikből szintén nagy és minőségi választékkal rendelkeznek. Magyar, külföldi és olasz borokat is tartanak, amihez kellő tudással rendelkeznek a felszolgálók, így bátran kérjünk ajánlást az ételeink mellé.
A Séf ajánlatból választottuk. kellemesen fűszeres, fahéjas ízvilágú leves, de a szilva ízét kevésbé éreztük. A porhanyós marhapofa kisebb darabokban, díszítésként kapott szerepet, teljesen passzolt a fűszeres leveshez.
A kacsamell állagra nagyon puha volt, ízre pedig annyira jó, hogy már várom, mikor megyünk újra vacsizni. A gnocci tálalását újragondolták, 4 nagyobb korongot formáztak belőle. Az áfonyamártást nem csak díszítésként használták, minden falathoz jutott belőle bőségesen.
Az átsütést rábíztuk a séfre, medium-rare-ként kaptuk és nagyon eltalálták! A szarvasgomba a steakre voltak rápakolva. Pont annyi, hogy kiemelje az ízeket. A vargányát mártásként tálalták, amiben kicsit megáztatták a krémes libamáj darabokat. A gratin burgonya passzolt nagyon, kreatív megoldás volt pl. a steak burgonya helyett. Az ízélmény parádés volt!
Bár a főételek hatalmas adagok voltak -nem is bírtuk megenni- egy desszertet azért még bevállaltunk.
Cukrászként mindig nagyon kritikus vagyok ezért elég nehezen választok édességet, úgyhogy a páromra bíztam. (nem kellett volna :D)
A profiterol általában csak frissen adja vissza azt az ízélményt, amit várnánk. Amikor a külseje még ropog, a belseje pedig puha és a töltelék csak egy plusz ráadás a könnyedségére.
Itt sajnos a külső roppanósság hiányzott, a töltelék miatt számomra túl átázott volt a tészta. A pisztáciakrém nagyon finom volt, érezni lehetett a pisztáciát, de mégsem volt túl tömény az íze. Liofilizált málnával díszítették, ami kicsit elvitte a savanyúbb ízvilágba és tényleg passzolt hozzá.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.