Mentes pizzák házhoz szállítva - Tesztevők
Népszerű pizzák minden mentesen, a legnépszerűbb helyekről

Szerencsére egyre több helyről tudunk már gluténmentes pizzát rendelni. Ráadásul már a vegán kínálat is legtöbb helyen elérhető! Pontosan emiatt szerettem volna, Magyarország jelenleg talán két legismertebb pizzázójának a Pizzamonkeynak és a Don pepenek kínálatát összehasonlítani.

A Pizzamonkey csupán 2015 óta van jelen kis hazánkban, azonban mi sem mutatja jobban a népszerűségét, hogy idén már egy külön beülős éttermet is nyitottak a gluténérzékenyek számára,  NonGluten néven.  Saját készítésű pizzáik, pedig egyre népszerűbbek. Nem csak pizzák, de street food tálak, saláták, rántott csodák, gyros , de desszertek is vannak.

Több alkalommal is kóstoltam már, mind a gluténmentes, mind a rendes pizzájukat és nekem a Don Pepe pizzái mellett a kedvenceim közé tartoznak.

A Don Pepét pedig szinte be sem kell mutatnom, mert szerintem nincs olyan ember az országban, aki nem evett volna már tőlük pizzát. Nekem a nagyon régi kezdetleges időkből sajnos rengeteg rossz élményem volt velük kapcsolatban. Azonban jó pár éve már , hogy elképesztő fejlődésnek indult, mind a recepteket, mind a kiszolgálást illetően. Tehát nálam már ez a Nr.1.

A gluténmentes pizzájuk eddig is dübörgött, de ami miatt ezt a cikket szerettem volna megírni, az a legújabb karfiolos alapú pizzatésztájuk.

Na de nézzük szép sorban. 🙂

1. Pizza Monkey – Négy évszak pizza

Vélemény:

A feltétezése nagyon gazdag- ritkán szokták ennyire durván megpakolni a pizzákat. A tészta nem volt megégve, pont úgy volt át sütve, ahogy elvárnánk. A rajta lévő sajt itt-ott a szélén lemaradt, ezt leszámítva elegendő volt. Talán azért lehetne jobb minőségű mozzarella is.

A tészta ropogós volt. Nekem picit élesztős hatású, és sótlan. Viszont ezt tényleg kézzel gyúrják be saját titkos receptúra alapján.  A pizzaszósz sajnos nekem nagyon soványka volt, alig éreztem belőle valamit és a rengeteg feltét is még jobban elnyomta az ízét. Ha egy valamit írnék nekik, akkor az lenne, hogy ennél ízesítsék be jobban, és tegyenek rá többet.

Az általuk készített pizza pedig 30cm – bőven elég, ár érték arányban is kedvező. (3590.-). A szállítás gyors volt és pontos, a futár pedig kedves és udvarias.

Összeségében meg vagyok elégedve, de sajnos ez az a pizza, amire az ember ketchupot kíván, mert annyira száraz a kevés szósz miatt.

2. Don Pepe – Vegán Hawaii pizza, karfiolos pizzatészta alappal

Vélemény:

A tészta széle nagyon megégett. Sajnos ez a Don pepe egyik legnagyobb hibája jellemzően ezeknél a pizzáknál. Talán, ha 10-ből 7-szer kapok égett szélűt. Viszont ilyen esetekben ezeket azonnal cserélik, ami pozitív. A feltételezésén látszik, hogy nagyon összecsapott, vagy nem volt jó kedve a pizzaszakácsnak, vagy rettenetesen úszott.

A vegán sonkájukat szeretem, mert jó minőségű. Az ananász és kukorica is elég ízletesnek mondható. A Don pepe pizzaszósza viszont messze a legjobb, és legalább bővelkedett is benne. Ugyanis ezek a mentes pizzák, igen csak szárazak.

A tészta, mint említettem karfiolos alapú, lenmagliszttel, útifűmaghéjjal, magas rost és NAGYON KEVÉS  szénhidrát tartalommal. A kész pizzában csupán kb 10gr CH van!! 190g az alap, és 28cm.

Összességében: Extrán jó az ötlet, hogy gluténmentes, vegán és még igazán diétás is. Nálam extra jó pont. Remélem idővel a szélét is megtanulják rendesen megsütni. Ár-érték arányban, már keményebb árat kérnek sajnos érte (4290.-). Ennyiért azért már szebben is megcsinálhatnák.

3. Don Pepe – Gombás Articsókás pizza 

Vélemény:

Ez a Don pepe havi akciós GM pizzája. Szuper, hogy minden hónapban van lehetőségünk akciós (2990.-) áron rendelni egy mentes pizzát. Az eredeti csirkét és sajtot is tartalmaz. De én nem fogyaszthatok sajtot, ezért nincs rajta.

Ennek a tésztának az alapját külön egy cégtől rendelik, ami már félig kész és ez legtöbbször érezhető is. Nagyon könnyen oda tudják ezt is égetni, és nem egyszer kellett már újat rendelnem. Ezt leszámítva ha nem sütik túl, és rengeteg feltéttel kéred, akkor finom. A pizzaszószuk sztenderd, nálam ez alap befutó. A pizza szaftos marad tőle, bármennyire is mentes a tészta.

Egyébként a másnapi fogyasztás is tesztelve, mert a tészta nem lesz beton kemény rághatatlan. Sőt pont jól megpuhul mindenhol, tehát lehet még jobban ajánlom is 🙂

A kész pizza 28cm-es, és  175g-mot nyom az alap. Egyébként, ha nem akciós akkor kb 3200.- ft-tól indulnak az árak.

Összességében: Én még mindig azt mondom, hogy az otthon sütött pizzánál nincs jobb, de vannak pillanatok, amikor nincs erre erőnk vagy időnk. Ilyenkor szuper alternatíva mindkét hely. Én hálás vagyok, hogy már egyre több cég gondol ránk, és igyekszik eleget tenni mindenki kívánságának és kérésének.

Rendeljetek bátran mindkét helyről 🙂

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *