Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A nálunk erős, jellegzetes fűszerkeverékként ismert curry Indiában valójában nem létezik. Ma már azonban a curry szó, leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli.
A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet. Legfőbb alkotóelemei: kurkuma, rómaikömény, sáfrány, kardamon, szerencsendió, gyömbér, koriandermag, só, bors, chili, zellermag. De Indiában akár 25-30 féle fűszerből is képesek megfőzni.
Most, hogy már tudjátok mennyire különleges is a curry, elhoztam nektek a kedvencemet, amit még ezerféleképpen tudtok majd Ti is variálni, ízesíteni, színesíteni.
Nem mellesleg igazán alakbarát fogásnak is számít:)
Az esős, hideg, borongós januári napokon nem is kell ennél szívmelengetőbb látvány, s minden egyes kanállal olyan, mintha a napsugár melengető sugarait vennénk magunkhoz.
A curry lényege az íze, de a darabolás is ugyanolyan fontos. Minél nagyobb darabokra kell vágni, hogy a zöldségek ebben a szuper krémes mártásban, igazán roppanósak maradjanak. Érdemes úgy neki állni a főzésnek, hogy mindent előkészítesz. A zöldségeket pucold meg és darabold fel , csak utána állj neki hagymát pirítani.
Az egész kb 2000g, ami legalább 5 adagnak felel meg. Ezért így számoltam, egy adag (400g) ragu esetén:
Kcal: 301
Ch: 43,5 gr
Fehérje: 8.9 gr
Zsír: 12 gr
Jó étvágyat hozzá és további sok sikert és kitartást az újévi fogadalmatokhoz!
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.