Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Szóval az eszköz ami kell nekünk mindenképp az a bambusz Sushi tekerő, ami gyakorlatilag olyan mint egy tányéralátét. Ezt érdemes bevonni magunknak folpack fóliával, mert könnyebb lesz vele dolgozni, és persze ne felejtkezzünk meg az evőpálcikákról.
A hozzávalók terén igazából részünkről csak két fix dolog van, aztán pedig már csak ízlés kérdése a dolog.
Hozzávalók (ahogy mi készítettük)
Keverjük be a rizst a rizsecetes mix-szel, majd hagyjuk kihűlni. Innentől már nagyon egyszerű, egy-két tekercs után bele is jön az ember, aztán csak gyakorolni kell.
Fogjuk a kis bambusz tekercselőnket, széltében helyezzük magunk elé, helyezzünk rá egy alga lapot fényes felével lefelé, és kezdjük el rápakolni a rizst. Célszerű egy tálkába magunk mellé helyezni egy kis langyos vizet, mert ahogy szépen egyengetjük az algán a rizst, érdemes kicsit vizezni, hogy jobban tapadjon, plusz a kezünket is tisztán tudjuk tartani. Hogy mennyi rizs kell azt ki kell tapasztalni, mert ha túl kevés, akkor túl ér majd az alga a tekercsünkön, ha túl sok, akkor meg egyáltalán nem ér majd körbe, plusz az algának az egyik felén hagyjunk nagyjából másfél-két ujjnyi rizsmentes helyet.
Tehát ha a rizst egyenletesen felpakoltuk, szétnyomkodtuk a lapon, akkor eldönthetjük, hogy hagyományos, vagy kifordított sushit szeretnénk, azaz, hogy a rizs vagy az alga legyen kívül. Ezután jöhet a töltelék.
A Nori lap vagy a rizs közepébe – attól függően, hogy döntöttünk – kezdjünk el szépen egyenletesen, egy vonalba elhelyezni a kiválasztott összetevőket, tehát, ahogy mi csináltuk, lazac csíkok, avokádó, tojás, uborka, répa, krémsajt, de teljesen mindegy, ahogy tetszik, csak figyeljünk, hogy ezt se töltsük túl! Majd jöhet a tekerés!
Próbáljuk minél szorosabban, néha húzva egyet rajta magunk felé, figyelve, nehogy szétnyomjuk, majd utolsó fordítás előtt kicsit vizezzük meg a szabadon hagyott nori lapot, és úgy zárjuk le a végét.
Mi az egyik verziót beleforgattuk egy kis panko morzsába, és beraktuk egy kicsit a sütőbe. Általában olajban szokták kisütni, itt is érdemes egy minimális mennyiséggel megspriccelni, hogy kicsit ropogósabb legyen.
Ha meg vagyunk, távolítsuk el a bambuszt, majd egy nagyon éles, nedves késsel vágjuk fel a rudakat úgy, hogy először félbe, majd a feleket három egyenlő részre osszuk, figyelve, hogy vágás közben ne reszeljük szét a tekercseket.
Ezután már csak tálalni kell, wasabi és pácolt gyömbér társaságában.
Jó gyakorlást hozzá!
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.