Hangulatos brunch a napsütötte teraszon - Tesztevők

Hangulatos brunch a napsütötte teraszon

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Maticsek Orsolya
Étterem: Törökméz
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A Margit híd forgatagától kissé feljebbi utcában sétálva bújik meg a családias és nyugodt légkört árasztó Törökméz.

Belépve egyből elvarázsolt minket a hely hangulata. A vidám, sárga színek teljesen feldobják az ember kedvét, a padokon szerte megtalálható párnák és pokrócok pedig egyfajta hívogató melegséget árasztanak. Az illatokról nem is beszélve!

A benti helyiség egy kissé sötétebb és zsúfoltabb volt, így inkább a teraszt választottuk, ahol melegítő lámpák és pokrócok biztosítják, hogy a hidegebb, őszi napokon se fázzanak a vendégek. Mikor odaértünk, még fedett volt a terasz az előző napi esős időjárásnak köszönhetően, azonban, amint kiderült az idő, visszahúzták a tetőt, úgyhogy élvezhettünk az őszi napsütés melegítő sugarait.

Az asztalok ugyan két személyesek voltak, mi mégis elhelyezkedtünk hárman is ennél az apró asztalnál. Ennek ellenére rögtön jött a segítség, és már kaptunk is még egy asztalt, hogy kényelmesen elférjünk!

Az étlapot szemlélve még épphogy belecsúsztunk a reggeli idejébe. Ugyanis 11:45-ig lehet csak reggelit rendelni, azután az ebédválaszték áll a rendelkezésünkre. Ami szintén nem hangzik rosszul, sőt! Az ebédkínálatuk között olyanok szerepelnek, mint a Törökméz lecsó, a Mezze válogatás vagy a Csirkepaprikás.

A szendvicsek – mint például a Lazacos-avokádós bagel – illetve a különleges sütemények közül azonban egész nap tud kérni az, aki inkább valami kisebb harapnivalóra vágyik.

A mellettünk lévő asztalnál gőzölgő Fetás-spenótos omlett teljesen elvarázsolt minket, úgyhogy egyértelmű volt a választásunk. De erősen gondolkodtunk a Vegán bundáskenyéren, a Túrós-barackos krémmel töltött bundás kalácson és a Shakshukán is…

Az ételek mellé cappuccinot, teát és egy Narancs-répa italt kértünk, illetve az Acai bowl-t is megkóstoltuk.

Az italokat gyorsan kihozták, viszont az ételekre viszonylag sokat kellett várni. Az azonban biztos, hogy frissen kaptunk mindent!

Az italok finomak és gusztusosak voltak, a cappuccinot ízlésesen díszítették, teából pedig isteni finom, erdei gyümölcsös ízt kaptunk. Az üdítő, frissen préselt Narancs-répa italban inkább a répa dominált, a narancsot nem igazán éreztem ki belőle.

A Fetás-spenótos omlettről nem sajnálták a feta sajtot, nekem már talán túl soknak is hatott rajta, mivel a sóssága nagyon elnyomta a spenót ízét. Ami viszont az egyszerűnek kinéző, apró, fehér kiflit illeti, valami isteni finom volt! Belül omlós, puha és meleg, kívül pedig ropogós. Azt hiszem, én meg tudtam volna még enni belőle kettőt-hármat. 🙂

Az omlett és a kifli mellé még szórtak rukkolát és bébispenót leveleket is. E mellé én egy kicsit hiányoltam valami lédúsabb zöldséget vagy egy kis öntetet. Ami azonban biztos, hogy egy nem mindennapi finom és laktató tízórait kaptam, amelyet biztosan el fogok valamilyen formában itthon is készíteni.

Az Acai bowl tetejéről sem sajnálták a gyümölcsöket. Közepét ráadásul egy különleges gyümölcs, a földicseresznye díszítette. Mellette sorakoztak az alma- és a banánszeletek, illetve a szőlőszemek, a kókuszchipstől és magoktól gazdag ropogós granola pedig acai bogyóból készült savanykás pürével lett leöntve. Alapvetően nem az édesszájúaknak lett kitalálva, az acainak köszönhetően ugyanis inkább egy könnyed, nyári, savanykás reggeliként ajánlanám azok számára, akik szeretik ezt az ízvilágot.

Összességében egy roppant kellemes beszélgetős délelőttöt tudtunk eltölteni a Törökmézben. Azon túl, hogy hangulatos a hely, csöndes is, illetve aránylag távol helyezkednek el egymástól az asztalok. Egy rövid időre ki lehet szakadni a város zajából, meghittebb vagy akár üzleti beszélgetéseket folytatni miközben finomakat eszik és iszik az ember egy kiemelkedően kedves kiszolgálás mellett.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *